Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.09.2016 01:05

V Kapušanoch sa vrátia do stredoveku


Snímka zdroj: (kapusany.sk).


Kapušany pozývajú na veľkolepé dvojdňové podujatie Návrat do stredoveku, ktoré sa uskutoční v dňoch 17. – 18. 9. 2016.


Organizátorom podujatia je obec Kapušany a Spolok šarišských šermiarov Sarus, podujatie sa koná pod záštitou predsedu Prešovského samosprávneho kraja.

Ide o dvojdňové podujatie pod siluetou Kapušianskeho hradu, na ktorom udatní bojovníci a bitkami zocelení rytieri budú predvádzať svoju šikovnosť a obratnosť v rytierskom turnaji na koňoch, v súbojoch na život a na smrť v bitkách účinkujúcich skupín i v spoločnej bitke cisárskeho a tureckého vojska. Chýbať nebudú ani vystúpenia sokoliarov, šermiarov, lukostrelcov, či orientálnych tanečníc.

Moderátorom podujatia bude "stredoveký šašo" v podaní významného slovenského míma Miroslava Kasprzyka.

Atmosféru dní, v ktorých sa vrátite do stredoveku doplnia tóny dobovej hudby, sprievodné atrakcie pre deti i dospelých (drevené hry a hračky, výrobu ktorých podporil Fond Karpatskej vandrovky 2016, dobový jarmok, občerstvenie).

Na sobotu je pripravený koncert rockovej skupiny Blackout z partnerskej poľskej gminy Czorsztyn a po zotmení ohňová šou.

 

Autor: (Mária MAJIRSKÁ, ocú Kapušany)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
V Gabčíkove je rušno, koná sa tam medzinárodný zraz motorkárov
Dnes a v sobotu (28. 5.) je v Gabčíkove podstatne hlučnejšie ako v iných dňoch, v obci sa zišlo viac ako 1000 motocyklistov. Organizátori očakávajú až 5000 návštevníkov z celej republiky i zahraničia.
viac
17.06.2016
Bojnický letný slnovrat 2016 už tento víkend
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región HORNÁ NITRA – BOJNICE organizuje v sobotu 18. 6. v Bojniciach 2. ročník multižánrového podujatia, ktorého hlavným cieľom je propagácia potenciálu cestovného ruchu v známej a obľúbenej turistickej destinácii.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
30.08.2023
Hradné hry prinesú i ukážky tancov a odevov z čias renesancie a baroka
Hradný areál vo Fiľakove ožije prvú septembrovú sobotu tradičnou akciou s názvom Fiľakovské hradné hry. V poradí 23. ročník podujatia tento rok prinesie i ukážky tancov a odevov z obdobia renesancie a baroka. Informovalo o tom Hradné múzeum vo Fiľakove (HMF), ktoré podujatie organizuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %