Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.03.2019 09:10

V Hlohovci rozšírili kapacitu materských škôl o 50 miest


Ilustračná snímka hlohovec.sk


V Hlohovci rozšírili od pondelka (4. 3.) kapacitu materských škôl o dve nové triedy, ktoré vznikli pri Základnej a materskej škole na Koperníkovej ulici. TASR o tom informovala referentka pre komunikáciu v Hlohovci Zuzana Hrinková Siebenstichová.


Dve triedy vznikli rekonštrukciou priestorov v juhovýchodnom krídle objektu školy v úrovni druhého nadzemného podlažia. Podobnou prestavbou vznikli aj prvé dve triedy tejto materskej školy už v roku 2016. "Myslím si, že sme k dnešnému dňu uspokojili súčasné potreby na kapacity škôlky pre mesto Hlohovec. V novej triede sú deti do troch rokov, v tomto nám mesto vychádza v ústrety," uviedla pri otvorení nových tried riaditeľka školy Denisa Králičová.       

Stavebné práce na realizácii rekonštrukcie druhého poschodia začali v októbri 2018. Rekonštrukcia sledovala pôvodnú dispozíciu daného priestoru s jednou hlavnou chodbou, ktorá bude zároveň slúžiť ako priestor šatní. Z chodby je vstup do oboch nových tried, ktoré majú charakter herne so spálňou ako jeden ucelený priestor.      

Obnova sa týka aj školského dvora. Škôlkarom na Koperníkovej pribudne nové oplotené detské ihrisko na zelenej ploche. Jeho súčasťou bude pieskovisko, hojdačky a herná zostava s vežami, s ktorého výstavbou sa už začalo.       

Mesto má tri hlavné dôvody, prečo sa rozhodlo o rozšírenie kapacít materských škôl. "Vyhovieť všetkým záujemcom o miesto v škôlke, čo sa nám v súčasnosti darí. Druhým dôvodom je lepšie využitie priestorov základnej školy. Tretím je fakt, že si potrebujeme skonsolidovať štruktúru materských škôl," doplnil primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár.       

Celkové náklady na prestavbu vrátane vybudovania detského ihriska sú stanovené na 160 300 eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2020
Na Budulovskej ceste pribudnú priestory MŠ
Rozšírením kapacít o Materskú školu (MŠ) na Budulovskej ceste má v Moldave nad Bodvou pribudnúť ďalších 60 miest pre predškolákov.
viac
17.05.2021
Žilina rekonštruuje Materskú školu v Závodí, jej kapacita sa zvýši o 33 miest
Rozšíriť kapacitné možnosti školy prostredníctvom nadstavby a revitalizovať detské ihrisko plánuje žilinská samospráva počas stavebných prác, ktoré sa v uplynulých dňoch začali v Materskej škole Závodie.
viac
13.12.2021
Nové Mesto hľadá vhodné priestory či pozemky pre novú škôlku
Bratislavské Nové Mesto hľadá nové priestory či pozemky pre novú materskú školu. Najpálčivejší problém s kapacitami má mestská časť najmä na Kramároch a Kolibe, kde má v súčasnosti zriadené tri škôlky.
viac
17.03.2023
V Šenkviciach sa zvýši kapacita miest v materskej škole
Materská škola v Šenkviciach je ďalším projektom v Bratislavskom kraji, kde sa vďaka nadstavbe zvýši kapacita a vytvorí sa v škôlke ďalších 44 miest. Základný kameň tento týždeň symbolicky poklepali zástupcovia obce aj kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %