Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.08.2017 12:26

V Hlohovci chcú do skvalitnenia sociálnych služieb zapojiť aj občanov


Ilustračná snímka zdroj: Územné plány.


Hlohovská radnica chce zlepšiť kvalitu a dostupnosť sociálnych služieb poskytovaných v meste. Do tohto procesu chce čo najviac zaangažovať aj samotných obyvateľov Hlohovca.


     Spúšťa preto projekt komunitného plánovania, v rámci ktorého sa bude mesto s pomocou aktívnych obyvateľov snažiť zmapovať potreby sociálnych služieb v meste a porovnať ich s aktuálnymi kapacitami, ktoré už existujú.       

Ako informoval magistrát, úlohou komunitného plánovania je zabezpečenie kvalitných sociálnych služieb, ktoré majú vyhovovať reálnym potrebám obyvateľov Hlohovca. "Ide o dlhodobú prácu a prioritou je zapojiť každého jedného človeka, ktorý má záujem byť jeho súčasťou. Vytvorili sme štyri skupiny zamerané na seniorov, deti, mládež a rodinu, zdravotne a mentálne znevýhodnených občanov a ľudí a rodiny v prechodnej kríze. Skupiny sa budú pravidelne stretávať a diskutovať o stave poskytovaných sociálnych služieb," uvádza sa vo vyhlásení hlohovskej radnice.       

Výsledkom celého procesu má byť podľa magistrátu kvalitný komunitný plán, ktorý bude konkrétnym modelom pre mesto. "Bude to akási osnova na to, aby sa vedelo ako a za pomoci ktorých konkrétnych cieľov sa vývoj sociálnych služieb v meste má uberať," pripomína sa vo vyhlásení magistrátu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.02.2017
Združenie miest a obcí Slovenska oceňuje výsledky rokovania
Aplikačná prax znásobuje problémy vo vzťahu k zariadeniam pre detí i mládež a tiež ďalším z oblasti sociálnych služieb. ZMOS preto dnes oficiálne vstúpil do rokovaní s rezortom zdravotníctva.
viac
05.04.2018
Komunitné plánovanie – povinnosť, či príležitosť pre samosprávu?
V Bratislave sa koncom januára uskutočnila konferencia, ktorej usporiadateľom bola SOCIA – Nadácia na podporu sociálnych zmien. Téma bola pre samosprávu nanajvýš aktuálna: komunitné plánovanie sociálnych služieb. V sérii troch článkov vám ponúkneme názory odborníkov, ako aj príklady dobrej praxe.
viac
19.04.2018
Komunitné plánovanie sociálnych služieb – povinnosť, či príležitosť ...(2)
V Bratislave sa koncom januára uskutočnila konferencia, ktorej usporiadateľom bola SOCIA – Nadácia na podporu sociálnych zmien. Téma bola pre samosprávu nanajvýš aktuálna: komunitné plánovanie sociálnych služieb. V sérii článkov vám ponúkame názory odborníkov, ako aj príklady dobrej praxe.
viac
28.02.2019
Župa hľadá tlmočníkov
V pôsobnosti vyšších územných celkov je aj povinnosť zabezpečovať poskytovanie tlmočníckej služby svojim obyvateľom, ktorí o to požiadajú. Aby tlmočnícku službu mohli tlmočníci poskytovať a kraj im mohol za túto službu zaplatiť, musia byť zaregistrovaní v registri poskytovateľov sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %