Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.04.2017 06:00

V Habovke sa muzikanti naučia zabudnuté melódie


Oživené melódie


Tvorivé dielne pre ľudových muzikantov z celého Slovenska s názvom Oživené melódie sa uskutočnia od 6. do 11. júna. Prihlásiť sa možno do 5. mája.


Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne v spolupráci s Národným osvetovým centrom v Bratislave organizujú ďalší ročník celoštátnych tvorivých dielní pre muzikantov. Tento rok sa budú muzikanti vzdelávať a zdokonaľovať v herných štýloch v Habovke od 6. do 11. júna. Tvorivé stretnutia budú zamerané na špecifický herný štýl zatatranských goralských oravských oblastí (Suchá Hora, Hladovka), gemersko-malohontskej hudobnej oblasti (Kokava nad Rimavicou) a oblasti horného Liptova (Východná, Važec).

Záujemcovia a účastníci tvorivých dielní budú rozdelení do jednotlivých sekcií – primáši, kontráši a basisti. Hlavným poslaním tvorivého stretnutia bude zlepšovať znalosti herných štýlov ľudových muzikantov pod vedením profesionálnych lektorov, ktorými budú Michal Noga, Michal Zelinka, Juraj Líška, Adam Harmata a Ľubomír Harmata. Cieľom je podpora osobného a umeleckého rastu ľudových muzikantov, poskytnutie priestoru pre sebarealizáciu a najmä uplatnenie nadobudnutých zručností vo folklórnom hnutí.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 5. mája v Oravskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne, Bysterecká 1263/55, 026 01 Dolný Kubín, alebo mailom na adresu folklor@osvetadk.sk. Všetky pobytové náklady (strava i ubytovanie) hradí organizátor. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Prihlášku na tvorivé dielne nájdete v Obecných novinách č. 13-14/2017 na str. 26.

Autor: (miv)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2017
Mestské múzeum pripravilo tvorivé dielne Čaro drotárstva
Mestské múzeum v Zlatých Moravciach, pobočka Ponitrianskeho múzea v Nitre pripravilo v spolupráci s Galériou Drotárie v priestoroch múzea tvorivú dielňu pod vedením umeleckých drotárov Jozefa Šaba a Jozefa Mačicu.
viac
09.03.2017
Divadelný marec v Žilinskom kraji
Okrem širokého spektra výstav, prednášok, besied, tvorivých dielní či súťaží a iných podujatí si kultúrne inštitúcie v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravili v marci program aj pre divadelných nadšencov.
viac
05.05.2017
Červenokamenské remeselné trhy
Červenokamenské remeselné trhy sa budú po niekoľkoročnej prestávke konať v dňoch 6. – 8. mája 2017.
viac
13.10.2023
Žiarsky jarmok prináša remeselnú uličku i tvorivé dielne
V Žiari nad Hronom sa vo štvrtok (12. 10.) začal tradičný Žiarsky jarmok, ktorého súčasťou sú tento rok i župné trhy. Návštevníci sa môžu tešiť aj na folklórny program, remeselnú uličku či tvorivé dielne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %