Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.05.2016 11:35

V galantsko-šalianskom regióne sa diskutovalo najmä o doprave a komunikáciách


Pohľad na účastníkov snemu.


Zástupcovia členských miest a obcí Združenia miest a obcí galantsko-šalianskeho regiónusa 28. apríla zišli na výročnom valnom zhromaždení. Združenie miest a obcí Slovenska na ňom zastupoval jeho výkonný podpredseda Jozef Turčány.


Zasadnutie otvoril predseda Združenia miest a obcí galantsko-šalianskeho regiónu František Gőgh, ktorý v úvode privítal hostí zasadnutia - štátneho tajomníka Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpáda Erseka, zástupcu ZMOS Jozefa Turčányho, prednostku Okresného úradu v Galante Júliu Gálovú, ako aj predstaviteľov Okresného riaditeľstva HaZZ v Galante, Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Galante, Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Galante, predstaviteľov Komunálnej poisťovne a firmy Manada trading, ktorá hneď v úvode zasadania

Novým členom je obec Dlhá nad Váhom

Z celkového počtu 36 členov regionálneho združenia sa ich na valnom zhromaždení zúčastnilo 25. Po schválení programu zasadania, voľbe overovateľov zápisnice a návrhovej komisie predseda združenia prítomných informoval, že obec Dlhá nad Váhom podala žiadosť o prijatie do ZMO GA-SA, čo prítomní schválili.

Následne predseda združenia stručne prítomných oboznámil s činnosťou Združenia miest a obcí galantsko-šalianskeho regiónu.

 Región trápia komunikácie a doprava

Slovo potom dostali hostia snemu. Ako prvý vystúpili štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpád Ersek, ktorý prítomných primátorov a starostov informoval o dokončených ako aj pripravovaných projektoch na území regiónu, o obsahu Programového vyhlásenia vlády, čo sa týka údržby ciest I. a II. triedy, potrebných zmenách v stavebnom zákone, ako aj problémoch železničnej dopravy, pričom uviedol, že s optimalizáciou grafikonu sa ráta približne v roku 2020 a ako dodal,že štát chce do tohto sektora povoliť aj vstup ďalších subjektov.

Viac v Obecných novinách 19-20/2016 na str. 7

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Z 26. snemu Združenia miest a obcí regiónu JE Jaslovské Bohunice
Už 26-krát sa 15. marca tohto roku stretli mestá a obce regiónu jadrových elektrární Jaslovské Bohunice na sneme svojho regionálneho združenia. Uskutočnil sa tradične v Maduniciach.
viac
25.04.2016
Starostovia v michalovskom regióne poukázali najmä na problémy v školstve
Členovia Regionálneho združenia Zemplín – Michalovský región sa na svojom výročnom sneme zišli 16. marca. Snem otvoril a viedol jeho predseda a primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, ktorý privítal prítomných členov a hostí.
viac
22.03.2018
Rozvoj regiónu Gemera a Malohontu sa bez kvalitných komunikácií nepohne vpred
V Rimavskej Sobote sa 8. februára uskutočnil snem Regionálneho združenia miest a obcí Gemera a Malohontu. Združenie miest a obcí Slovenska na rokovaní zastupoval podpredseda ZMOS a predseda Komory obcí Ľubomír Lõrincz.
viac
21.02.2019
ZMO regiónu Jaslovské Bohunice povedie starosta Cífera Maroš Sagan
Združenie miest a obcí (ZMO) JE Jaslovské Bohunice má nového predsedu. Na 29. sneme, ktorý sa konal v stredu v Jaslovských Bohuniciach v okrese Trnava, zvolili delegáti za predsedu starostu obce Cífer Maroša Sagana.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %