Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.12.2018 02:05

V dvoch miestnych základných školách obnovili kotolne


ZŠ Za vodou - ilustračná snímka


V Starej Ľubovni nedávno zrekonštruovali kotolne v dvoch tamojších základných školách (ZŠ), ktoré boli v havarijnom stave. Prednosta ľubovnianskeho Mestského úradu Alex Solár informoval, že ešte začiatkom novembra radnica vyhlásila verejné obstarávanie.


 „Išlo konkrétne o rekonštrukciu kotolne ZŠ Za vodou, kde bolo potrebné vymeniť päť kotlov a zrealizovala sa tam aj výmena komínových telies, regulácie a cirkulačného čerpadla na ohrev vody v kuchyni. Rekonštrukcia kotolne ZŠ Podsadek zahŕňala výmenu dvoch kotlov, potrubných rozvodov i ostatných zariadení kotolní,“ konkretizoval.

Celkové náklady dosiahli viac ako 36.000 eur, pričom hradené boli v prevažnej miere z finančných prostriedkov Ministerstva vnútra SR pridelených a účelovo viazaných na odstránenie havarijného stavu stavieb registrovaných v rezorte školstva. Samospráva sa na spolufinancovaní obnovy podieľala vo výške piatich percent z celkových nákladov.       

„Aj napriek tomu, že spoločnosť GASKLIMAT, s.r.o., ako víťazný uchádzač súťaže, mala na rekonštrukciu 21 dní s predpokladaným termínom jej ukončenia pred začiatkom vianočných prázdnin, samotné práce sa napokon podarilo zrealizovať ešte o čosi skôr,“ dodal Solár s tým, že výmenou zariadení v jednotlivých kotolniach spomínaných škôl sa zabezpečí ich bezporuchový chod a zároveň dôjde k zníženiu nákladov na ich prevádzku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2018
Prvá fáza rekonštrukcie pasáže zahájená
Mesto Stará Ľubovňa začína s komplexnou rekonštrukciou pasáže v pamiatkovej zóne. Tá sa uskutoční v dvoch fázach. Prvá fáza je zameraná na opravu existujúceho podchodu a zadnej časti mestského paláca.
viac
05.03.2020
V Starej Ľubovni začali s obnovou exteriéru kostola sv. Mikuláša
V týchto dňoch sa začala obnova exteriéru kostola sv. Mikuláša v Starej Ľubovni, finančné zdroje na rekonštrukciu získala rímskokatolícka cirkev zo zbierky veriacich. Informoval o tom dekan miestnej farnosti Pavol Lacko.
viac
27.11.2021
Ľubovniansky hrad čaká rekonštrukcia za 800-tis. eur
Hrad nad mestom Stará Ľubovňa čaká rekonštrukcia za 800-tis. eur. Z grantov Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) sa má opraviť severovýchodné opevnenie a tiež jedno z nádvorí tejto národnej kultúrnej pamiatky.
viac
26.01.2022
Na stredných školách na Spiši sa preinvestuje 11,2 miliónov eur
Vďaka prostriedkom z Integrovaného regionálneho operačného programu sa dve stredné školy na Spiši zmodernizujú. Celkovo sa v nich preinvestuje 11,2 miliónov eur. Prešovský kraj si od týchto projektov sľubuje skvalitnenie praktického vyučovania i zatraktívnenie odborov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %