Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.07.2019 08:00

V Dunajskej Strede vybudovali dve úschovne bicyklov


Ilustračná snímka (tasr)


V Dunajskej Strede vybudovali dve úschovne bicyklov za 90-tis. eur. Nachádzajú sa oproti mestskej radnici a pri staničnom parku a sú určené pre 54 bicyklov. Spoluúčasť mesta na projekte dotovaného ministerstvom pôdohospodárstva je päť percent.


Ako informovala samospráva mesta, čipovú kartu na používanie úschovní vydávajú od 15. júla. Podmienkou na jej získanie je dovŕšenie 15 rokov veku a vlastný občiansky preukaz. Používanie úschovní je v rámci projektu bezplatné počas piatich rokov.       

Úschovne chránia bezpečnostné kamery a o čipovú kartu môžu požiadať aj osoby žijúce mimo Dunajskej Stredy. Užívateľská zmluva je platná jeden rok a dá sa predĺžiť. Pokiaľ držiteľ nebude mať záujem o predĺženie doby užívania, dostane naspäť návratný poplatok desať eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Prvé rokovanie Rady ZMOS po májovom 27. sneme ZMOS sa konalo v Dunajskej Strede
Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal na 14. júna 2016 v poradí siedme rokovanie Rady ZMOS, na ktorom predložil vyhodnotenie priebehu 27. snemu ZMOS. Návrh na rozpracovanie priorít schválených snemom a námetov z diskusných príspevkov predložili výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány.
viac
27.12.2022
Návrhy na ocenenia mesta možno poslať do konca januára
Do konca januára budú môcť obyvatelia Dunajskej Stredy písomne podávať návrhy na udelenie mestských ocenení. Zástupcovia samosprávy ich následne odovzdajú na slávnostnom zasadnutí v apríli pri príležitosti dňa sv. Juraja. Informuje o tom radnica na svojom webe.
viac
09.10.2023
Mesto už môže vybudovať hokejbalové ihrisko a plochu pre skejterov
Komunita skejterov a hokejbalistov v Banskej Bystrici dlhé roky volá po výstavbe nových športovísk. Ich vybudovanie je už reálnejšie, keďže Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja schválilo prenájom svojich dvoch zanedbaných ihrísk mestu.
viac
23.04.2024
V tomto týždni bude Dunajská Streda žiť Dňami sv. Juraja
Dunajská Streda sa pripravuje na tradičné Dni sv. Juraja venované oslave založenia mesta, jeho patróna a dunajskostredských významných osobností. Začnú sa v stredu 24. apríla, ich hlavná časť sa bude konať v závere týždňa. Informuje o tom radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %