Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.09.2018 01:50

V Dúbravke otvoria novú Materskú školu Bullova


Ilustračná snímka (tasr)


V bratislavskej Dúbravke otvorí mestská časť v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) v prvý školský deň (3. 9.) Materskú školu Bullova. Ide o jedinečný školský projekt na celom Slovensku.


Škôlka bude totiž sídliť priamo v budove strednej odbornej školy pedagogickej, kde sa vzdelávajú budúce učiteľky a vychovávateľky. Tie tak už na prax nebudú musieť nikam cestovať. TASR o tom informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.       

Otvorením 12. materskej školy vyrieši Dúbravka problémy s kapacitou materských škôl. „Myslím, že ďalšia nová materská škola už nebude potrebná. Všetky dúbravské deti, ktoré majú do septembra tri roky, sú prijaté,“ povedala vedúca oddelenia školstva, vzdelávania a športu mestskej časti Dúbravka Marta Jurkovičová.       

Myšlienka prepojenia škôl vznikla na pôde strednej školy, pričom našla oporu a podporu u vedenia Dúbravky. "Ako učiteľa ma nadchla predstava praxe priamo v budove a BSK ako zriaďovateľ strednej odbornej školy sa k projektu pridal," povedal starosta mestskej časti Martin Zaťovič.       

Vlani otvorila Dúbravka novú Materskú školu Fedákova. Naplnila sa v septembri 2017. Mestská časť využila pri obnove schátraného objektu peniaze z dotácie od ministerstva školstva vo výške 160.000 eur a z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). "Išlo o nenávratný finančný príspevok na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl. Dúbravka totiž získala eurofondy, čím sa vedeniu mestskej časti podarilo ušetriť viac než 580.000 eur a vytvoriť 92 nových miest v škôlkach pre dúbravské deti," spresnila Marcinatová. Nová materská škola na Fedákovej vznikla prestavbou a rekonštrukciou chátrajúceho objektu.       

Mestská časť Dúbravka bude od pondelka (3.9.) tak už zriaďovateľom 12 materských škôl s 1095 miestami.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2016
Ministerstvo pôdohospodárstva vydá na jeseň novú výzvu
MPRV ako riadiaci orgán pre IROP vydá na jeseň výzvu, ktorá sa bude týkať zvýšovania kapacít materských škôl.
viac
11.07.2019
Dúbravka prijala do materských škôl všetky trojročné dúbravské deti
Bratislavská Dúbravka prijala do svojich materských škôl (MŠ) od nového školského roka 239 detí. Zo 434 prihlásených detí ostalo neprijatých 195, mestskej časti sa však podarilo prijať všetky deti z Dúbravky, ktoré do septembra 2019 dovŕšia tri roky.
viac
13.07.2019
Vo Hviezdoslavove stavajú materskú školu zatiaľ pre 111 škôlkarov
Obec Hviezdoslavov (Dunajskostredský okres) pokračuje s výstavbou materskej školy (MŠ), na ktorú získala dotáciu vo výške 558 885 eur, z čoho spoluúčasť obce je päť percent. Navštevovať by ju malo od septembra 111 škôlkarov. Ide o prístavbu kontajnerovej MŠ k základnej škole.
viac
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %