Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.01.2019 09:00

V dedinách si pochutnajú na zabíjačkových špecialitách


Ilustračná snímka, zdroj: jad.sk


Na dedinách bolo v minulosti zimné obdobie späté s tradičnými zabíjačkami. K tradíciám sa počas soboty vrátia aj v niektorých obciach. Na zabíjačkových dobrotách si budú pochutnávať v Župkove (okres Žarnovica) aj v Podhorí (okres Banská Štiavnica).


V Župkove bude tradičná obecná zabíjačka spojená s novoročným behom. Ten sa začne o 12.00 h. V rámci podujatia si svoje sily môžu zmerať na kilometrovej trati deti a aj dospelí bežci, ktorí budú musieť zdolať šesť kilometrov dlhú trasu. Starosta Ján Tomáš priblížil, že ide už o ôsmy ročník podujatia. Hneď po ňom si budú môcť návštevníci pochutnať na tradičných zabíjačkových špecialitách.       

Na kapustnici, ovarovej polievke, oškvarkoch, jaterničkách, klobáskach či pauštiku si budú pochutnávať aj v Podhorí. Obecná zabíjačka sa bude odohrávať na miestnom amfiteátri, ochutnávka zabíjačkových špecialít začne o 14.00 hodine.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2016
Štefánik Trail opäť aj so starostovskou štafetou a podporou pre Plamienok
Štefánik Trail – beh po hrebeni Malých Karpát – Štefánikovej magistrále sa konal 10. a 11. júna 2016. Starostovia ZMO, región JE Jaslovské Bohunice sa na pretekoch v štafete zúčastnili už po druhýkrát.
viac
05.06.2017
Starostovia na jubilejnom 5. ročníku Behu Gáňom
Starostovia Združenia miest a obcí, región JE Jaslovské Bohunice sa už po druhý krát sa zúčastnili na podujatí Beh Gáňom.
viac
17.10.2017
Starosta – poslanci – obecné zastupiteľstvo
Právna poradňa v Obecných novinách. Odpovedá JUDr. Daniela Franzenová z Kancelárie ZMOS.
viac
29.03.2021
Májové doplňujúce voľby sa napokon majú konať v 30 obciach
Starostu alebo poslancov obecných zastupiteľstiev si budú voliči vyberať 15. mája v 30 obciach. Voľby sa napokon nebudú konať v šiestich obciach, pretože sa v nich nenašli kandidáti na poslancov. Uviedla to Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %