Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.09.2019 03:20

V centre mesta vyrástla zelená oáza, pomohla nadácia Ekopolis


Nadácia Ekopolis


V centre Banskej Bystrice, na Lazovnej ulici, vyrástla zelená oáza, ktorá víta návštevníkov v novom komunitno-coworkingovom centre.


V 13. ročníku grantového programu Zelené oázy získala podporu banskobystrickej nadácie Ekopolis, ktorá po celom Slovensku podporila 23 lokálnych komunít sumou 60 000 eur. TASR o tom v pondelok informovala Martina Ragalová z nadácie.

"Vytvoriť zelenú oázu na takom malom priestore, dokonca v takom špecifickom prostredí, ako je to mestské, bolo pre nás výzvou a sme radi, že sme získali podporu. Veríme, že budeme dobrým príkladom pre iných, aby sa naše mestá čoraz viac zazelenali a v extrémnych letách, ktoré nás čakajú, nám podobné centrá poskytli vytúžený tieň a relax," konštatovala Eva Ščepková z CoWorking Banská Bystrica.       

V novom priestore centra premenili chátrajúce mini átrium na zelenú oázu plnú pohody a oddychu. "Na dobrovoľníckych brigádach sme v átriu osadili dve unikátne vertikálne záhrady. Vysadili sme nielen okrasné rastliny, ale napríklad jahody a bylinky. Upravili sme podlahu átria, navozili okrasný kameň a navŕtali svetielka. Vďaka dobrovoľníkom sme vytvorili pohodlné a príjemné sedenie, kde si môžu návštevníci vyvetrať hlavu a dať si malú pauzu," dodala Ščepková.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
09.03.2018
Pozvánka na verejné diskusie na tému Doprava, mesto a ľudia
Nadácia Ekopolis v spolupráci s mestom Banská Bystrica realizujú projekt zameraný na plánovanie udržateľnej mestskej mobility. V marci sa v Banskej Bystrici uskutoční sériá verejných diskusií s obyvateľmi, ktoré pomôžu pri analýze súčasného stavu dopravy.
viac
09.04.2019
Slovensko bude bohatšie o 23 nových zelených oáz
Vysádzanie nových stromov a zelene na rôznych miestach Slovenska podporila nadácia Ekopolis tento rok grantom vo výške 60 000 eur. Rozdelia si ho aktívni ľudia z 23 lokálnych komunít, ktorí do 13. ročníka grantového programu Zelené oázy poslali najlepšie nápady na zazelenanie miest, kde žijú.
viac
25.09.2019
O podobe nového parčíka pri Hrone budú rozhodovať aj obyvatelia
O parčíku, ktorý zveľadí priestor medzi železničnou stanicou Banská Bystrica – mesto a riekou Hron, budú rozhodovať aj obyvatelia. Samospráva spoločne s Nadáciou Ekopolis chce poznať ich názory na to, ako by mala táto plocha vyzerať, a preto organizuje stretnutie, ktoré sa uskutoční 1. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %