Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
18.04.2018 11:00

V Brezne stavajú športovo-relaxačný komplex pre všetkých


Ilustračná snímka TASR


V horehronskej metropole Brezno pribudne športovo-relaxačný komplex s celoročnou prevádzkou pre všetky vekové kategórie. Mestskí poslanci vlani odsúhlasili prenájom pozemkov spoločnosti MOVING COMPANY na 15 rokov a investor začiatkom apríla začal v areáli futbalového štadióna na Ulici Fraňa Kráľa s


Ako informoval brezniansky magistrát, plánovaný objekt vhodne dopĺňa lokalitu a chýbajúce potreby obyvateľov. Na ploche viac ako 2000 štvorcových metrov by podľa projektu mala vyrásť športová hala za vyše 1,7 milióna eur. Investícia pritom zahŕňa v prvej etape výstavbu modernej športovej haly s fitnescentrom, crossfit arénou, zázemím pre bojové športy, aerobik, jogu, stolný tenis, biliard, solárium, masáže, ale tiež interiérové detské ihrisko a fit bar. V druhej fáze projektu rozšíria halu o priestor pre bedminton, interiérový plážový volejbal a wellness.       

"Stavebné povolenie a prípravy s tým spojené trvali takmer osem mesiacov. Na jeseň sme stihli priviesť na pozemok plyn a prakticky i elektrinu. Zima bola aj tento rok dlhá, tak sa ešte len rozbiehame. Objavil sa problém s povrchovou vodou. Ak pôjde všetko podľa harmonogramu, chceme otvárať koncom tejto jesene," konštatoval konateľ spoločnosti Branislav Katreniak.       

"S investorom som prebral začatú výstavbu športového centra. Myslím si, že je dobré, ak sa vytvoria oveľa lepšie podmienky pre relax a šport. Tento rok plánujeme aj výstavbu ďalších športovísk," zdôraznil brezniansky primátor Tomáš Abel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
V Barci vyrástol moderný športový stánok
Jednou z priorít napĺňania titulu Košice - Európske mesto športu 2016 bolo budovanie moderných športových zariadení. V tejto aktivite Košice úspešne pokračujú aj v tomto roku.
viac
11.01.2018
Metropola Horehronia si v tomto roku pripomína 105 rokov breznianskeho športu
Brezno si počas celého tohto roka bude pripomínať významné jubileum - 105 rokov breznianskeho športu. Jeho história sa začala písať v roku 1913, keď vznikol klub zastrešujúci viaceré športové disciplíny.
viac
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
28.08.2020
Mesto Malacky má k dispozícii vládnu dotáciu na športovú arénu
Vládnu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur na výstavbu multišportovej arény v Malackách má samospráva na účte. Mesto o tom informuje na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %