Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
05.11.2018 02:35

V bratislavskom Ružinove odhalili pamätník A. Srholcovi


Anton Srholec, snímka TASR


Pamätník Antonovi Srholcovi slávnostne odhalili v nedeľu v parku na Mierovej ulici v bratislavskom Ružinove. Vybudovanie pamätníka iniciovalo občianske združenie (OZ) Babie leto, ktoré má záujem pomenovať po Srholcovi aj celý park.


"Anton Srholec bol naším ambasádorom, s mestskou časťou sme sa dohodli, že sochu môžeme umiestniť práve na tomto mieste," vysvetlil pre TASR spoluzakladateľ Babieho leta Igor Kucej.       

S Ružinovom komunikujú aj o pomenovaní parku po Srholcovi. "Boli by sme radi, keby sa to podarilo v budúcom roku, keď by Anton Srholec oslávil 90. narodeniny," dodal Kucej.       

Pamätník slávnostne odhalil jeho autor, sochár Peter Mészároš, spolu so starostom Ružinova Dušanom Pekárom. Prostriedky na vybudovanie pamätníka získalo OZ vďaka verejnej zbierke a individuálnym darcom. OZ Babie leto dokumentuje osudy známych osobností Slovenska, ktoré sa na sklonku života ocitli v núdzi, a poskytuje im pomoc.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Festival Babie leto
Občianske združenie SOSNA vo svojom Ekocentre v Družstevnej pri Hornáde od roku 2010 pravidelne organizuje 2-krát ročne festivaly, zamerané na prepojenie umenia, ekológie a filozofie s praktickými témami. Jesenný festival Babie leto 2016 sa uskutoční v sobotu 22. októbra.
viac
27.08.2018
Rozlúčka s letom v Ružinove
Cultus Ružinov a MČ Bratislava-Ružinov vás pozývajú po 3. krát na rozlúčku s letom spojenú s opekačkou, ktorá bude v sobotu 1. 9. od 15. h pred DK Ružinov.
viac
18.11.2018
Cenu slobody Antona Srholca získali tí, ktorí bojovali za pravdu
Prvými držiteľmi Ceny slobody Antona Srholca, ktorú udelil Trnavský samosprávny kraj (TTSK), sa stali aktivista a spisovateľ Lajos Grendel, politický väzeň Jaroslav Žilák, aktivistka Helena Woleková a herec a tribún Novembra '89 Milan Kňažko.
viac
14.07.2022
Gotické kostoly na Gemeri a v Malohonte budú tento rok prístupnejšie
Gotické kostoly na Gemeri a v Malohonte, ktoré tento rok získali prestížnu značku Európskeho dedičstva, budú počas letných mesiacov pre návštevníkov prístupnejšie ako po minulé roky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %