Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.01.2016 11:00

V bratislavskom lesoparku sa môžu deti vyšantiť na dvoch nových ihriskách


Nové detské ihrisko vyrástlo aj v blízkosti vysielača Kamzík. (Foto: tvba,sk)


Na území mestských lesov pribudli dve nové detské ihriská. Vytipované boli lokality, ktoré sú veľmi obľúbené medzi návštevníkmi s malými deťmi a kde takéto zariadenia chýbali.


Nové ihriská stáli 50-tisíc eur a boli financované z poslaneckých priorít mestských poslancov Olivera Kríža a Tomáša Korčeka. Ihriská v lokalitách Kamzík a Drieňovské lúky – Snežienka, slávnostne „pokrstili“ a uviedli do prevádzky 11. decembra za prítomnosti primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, poslancov mestského zastupiteľstva Olivera Kríža a Tomáša Korčeka a riaditeľa organizácie Mestské lesy Bratislavy Juraja Zikmunda na Kamzíku.

„Som rád, že Bratislavčania budú mať týmto opäť skvalitnený ďalší verejný priestor. Hlavné mesto napríklad v tomto roku okrem týchto detských ihrísk kompletne zrekonštruovalo altánok v Horskom parku, pričom bola z neho demontovaná pôvodná strecha, ktorú nahradila nová strecha, konštrukcia altánku má nový náter, svah pod altánkom bol spevnený kameňmi. Okrem toho sme obnovili povrch cesty v časti Bohúňovej ulice, kde boli nainštalované aj nové lavičky a stĺpy verejného osvetlenia. Dokončili sme v Horskom parku aj rekonštrukciu takmer 90 lavičiek,“ vymenoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Pre Bratislavčanov je mestský lesopark dôležitý a tak k nemu musíme pristupovať,“ doplnil primátor.

Ihriská sú dobre dostupné

Nové detské ihriská sú osadené v lokalitách, ktoré majú dobrú dostupnosť. Na Kamzík sa dá prísť autom, k Snežienke MHD a je tu aj spodná nástupná stanica sedačkovej lanovky. „Hlavne v obľúbenom výletnom areáli na Kamzíku takéto zariadenie pre deti už dlhé roky chýbalo. Ihriská sú vybavené lavičkami, smetnými košmi a neďaleko od nich je aj možnosť piknikovania. S kolegom Korčekom sme tieto vyčlenené financie chceli totiž investovať tam, kde chodia relaxovať všetci Bratislavčania. Aby z nich malo úžitok a potešenie čo najviac návštevníkov,“ vysvetlil dôvody výberu lokalít poslanec mestského zastupiteľstva Oliver Kríž. Obdobné detské hracie prvky sú nainštalované aj na návštevníkmi vyhľadávaných ihriskách na Partizánskej lúke a v Krasňanoch.

„Dlhodobo sa zaoberám touto lokalitou a v tomto priestore sme aj s dobrovoľníkmi spravili veľa práce. Okrem detských ihrísk sú napríklad nainštalované aj zariadenia pre trávenie voľného času pre športovcov. Kamzík je lokalita, ktorá je veľmi obľúbená a vyhľadávaná a preto verím, že tieto novinky ocenia všetci návštevníci. Oceňujem, že revitalizácia verejných priestranstiev je spoločnou prioritou primátora a nás, poslancov,“ dodal poslanec mestského zastupiteľstva Tomáš Korček.

Autor: (sko)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
13.04.2024
Výstavbu kompostárne by mali ukončiť v júni, mesto vybavuje povolenia
Mesto Brezno by malo v júni ukončiť výstavbu kompostárne, s ktorou v areáli za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou na Mliekarenskej ulici začalo pred takmer dvomi rokmi. Informovala o tom samospráva na svojom webe s tým, že vybavuje povolenia potrebné k jej prevádzke a činnosti.
viac
12.04.2024
Technická univerzita vo Zvolene plánuje obnoviť Študentský domov Ľudovíta Štúra
Technická univerzita vo Zvolene (TUZVO) plánuje komplexne obnoviť svoj Študentský domov Ľudovíta Štúra. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že odhadovaná suma zákazky je 7.384.570 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %