Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
16.03.2019 09:25

V Bratislave sa uskutoční konferencia Viacjazyčnosť na Slovensku


Ilustračná snímka


Medzinárodná konferencia Viacjazyčnosť na Slovensku, ktorá sa uskutoční 6. – 7. mája v Bratislave, bude zameraná na podporu vyučovania druhého cudzieho jazyka a jazykov národnostných menšín na Slovensku. TASR o tom informovala Andrea Galovičová zo Štátneho pedagogického ústavu (ŠPÚ).


"V ŠPÚ sme pripravili projekt vzájomnej spolupráce s veľvyslanectvom v Bratislave, ktorého obsahom je podpora nemčiny ako cudzieho jazyka na Slovensku. Veľvyslanec Spolkovej republiky Nemecko v Bratislave Joachim Bleicker sa s projektom stotožnil a zabezpečil financovanie medzinárodnej konferencie na podporu viacjazyčnosti z rozpočtu spolkového ministerstva zahraničných vecí Nemecka," priblížil riaditeľ ŠPÚ Ľudovít Hajduk. Cieľom je vytvoriť platformu pre výmenu skúseností, príkladov dobrej praxe a diskusiu na tému súčasného vývoja v oblasti jazykového vzdelávania na Slovensku a prezentovať výsledky experimentálneho overovania metodiky CLIL v nižšom strednom vzdelávaní so zámerom podporiť vyučovanie cudzích jazykov a jazykov národnostných menšín v základných a stredných školách.       

Medzinárodné vzdelávacie podujatie sa bude primárne venovať piatim témam, a to inováciám v jazykovom vzdelávaní v základnej škole a strednej škole, metóde CLIL vo vzdelávaní cudzích jazykov a jazykov národnostných menšín, inovovanému Štátnemu vzdelávaciemu programu, bilingválnemu vzdelávaniu a rozvoju plurilingvizmu a zvyšovaniu profesijných kompetencií učiteľov cudzích jazykov a národnostných jazykov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2018
Tatranský národný park oslavuje 70 rokov od svojho založenia
Tatranský národný park (TANAP) si v tomto období pripomína 70 rokov svojej existencie. Najstarší a najväčší národný park na Slovensku vznikol 1. januára 1949 na základe zákona o TANAP schváleného Slovenskou národnou radou (SNR) 18. decembra 1948.
viac
21.09.2020
Komplexná novela zákona o vysokých školách bude na rok
S komplexnou novelou zákona o vysokých školách, respektíve novým zákonom o vysokých školách, chce rezort školstva prísť v prvej polovici budúceho roka.
viac
18.03.2021
Modelová škola ako inšpirácia pre inovácie vo vzdelávaní
Inšpiratívna a moderná. Taká má byť modelová škola, ktorá je jedným z projektov ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislava Gröhlinga.
viac
26.08.2021
Položili sa základy reformy školstva
Vláda schválila tri novely zákonov, na ktorých pracoval rezort školstva a ktoré pôjdu do Národnej rady SR. Zákony reagujú na plánovanú reformu obsahu vzdelávania, digitalizáciu, reformu poradenského systému či zmeny vo vzdelávaní učiteľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %