Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.07.2016 10:00

V Bratislave budú počas horúcich letných dní cisterny s pitnou vodou


Snímka zdroj: (tasr).


Obyvatelia i návštevníci Bratislavy sa môžu v centre mesta počas horúcich letných dní osviežiť.


Na Hlavnom námestí a Poštovej ulici budú počas horúčav cisterny s pitnou vodou. Verejnosti budú k dispozícii už v utorok (12. 7.) a následne vždy, keď teplota vzduchu vystúpi dlhodobejšie nad 30 stupňov Celzia. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.      

Pohár vody z cisterien si budú môcť ľudia v centre mesta dopriať od 10. zhruba do 18. hodiny. "Aj takýmto spôsobom chceme pomôcť ľuďom pri dodržiavaní pitného režimu a dať šancu osviežiť sa počas tropických dní. Túto službu využívali občania mesta i návštevníci Bratislavy už aj v minulom roku a boli s ňou spokojní, preto chceme cisterny s pitnou vodou zabezpečiť aj tento rok," povedal primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Priemerná spotreba vody bola počas minulého leta 2000 litrov denne. Prevádzku cisterien zabezpečuje bratislavský magistrát v spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS).      

V meste sú k dispozícii aj pitné fontány, ktoré fungujú nepretržite vo viacerých lokalitách, a to napríklad na Panskej ulici, Hviezdoslavovom námestí, Župnom námestí, Námestí SNP, Hlavnom námestí, v Čitárni u Červeného raka či na druhom nádvorí Primaciálneho paláca.      

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) aktuálne varuje pred horúčavami na Slovensku. Teplota vzduchu môže v týchto dňoch podľa meteorológov dosiahnuť miestami 35 až 36 stupňov Celzia.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2017
V Bratislave začínajú s revitalizáciou Námestia slobody
Hlavné mesto začína s revitalizáciou Námestia slobody. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podpísal zmluvu o spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a občianskym združením Dobré m(i)esto, založeným Nadáciou HB Reavis, ktoré v spolupráci s mestom zabezpečí potrebné práce pri revitalizácii územia.
viac
21.06.2019
Medzinárodná konferencia - Ochrana vodných zdrojov 2O19
Voda je jedinečný a nenahraditeľný prírodný zdroj, ktorý vyžaduje našu ochranu aj v súvislosti s náročnými výzvami súvisiacimi s dopadmi zmeny klímy. Táto myšlienka dominovala v prezentáciách a diskusiách počas medzinárodnej konferencie Ochrana vodných zdrojov 2019
viac
22.09.2022
Mesto pokračuje v obnove Námestia slobody vrátane fontány Družba
Hlavné mesto pokračuje v komplexnej rekonštrukcii Námestia slobody v Bratislave vrátane fontány Družba, ktorá je od roku 2007 nefunkčná. Cieľom je oživiť tento priestor a zároveň zachovať jeho charakter.
viac
16.08.2023
Fontána na Námestí slobody nie je podľa RÚVZ určená na kúpanie sa
Kúpanie alebo osviežovanie sa vodou z fontány Družba na Námestí slobody v Bratislave je na vlastné riziko a zodpovednosť. Uviedli to z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave s tým, že nespĺňa základné hygienické požiadavky na umelé kúpaliská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %