Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.08.2019 09:25

V Bratislave bude v piatok a sobotu druhý Ázijský víkend


Ilustračná snímka, zdroj: YouTube


Ukážky bojových umení, exotických tancov a hudby, kreslenie tušom či kulinárska šou sú v programe Ázijského víkendu. Jeho druhý ročník sa uskutoční v piatok a sobotu (2. a 3. 8.) na Hlavnom námestí v Bratislave.


"Bude to v spolupráci s veľvyslanectvami Číny, Indie, Indonézie, Japonska, Južnej Kórey a Vietnamu. Ich veľvyslanci a diplomati sa zúčastnia oficiálneho ceremoniálu, ktorý v piatok o 15.30 h otvorí štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR František Ružička," informuje Miriam Šlosárová z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS), ktoré podujatie organizuje v rámci cyklu Medzinárodná Bratislava.       

Po otvorení India predstaví cvičenie jogy, hru na tradičný hudobný nástroj – sitar a tanec Bharatnatyam. Južná Kórea ukážky bojového umenia Taekwondo i tradičné piesne a tance. Podobne sa predstaví Vietnam a Indonézia. Okrem hudby Čína predvedie módnu prehliadku tradičného odevu qipao. Večer uzavrie Japonsko hudobným vystúpením String Quarter.         

Sobotný program pokračuje od 17.00 h. K hudobným a tanečným vystúpeniam, bojovým ukážkam pribudne tradičné čínske kreslenie tušom a kuchárska šou z indonézskej reštaurácie. Podujatie ukončí tradičné indonézske hudobné vystúpenie Javanese Gamelan.       

Opäť nebudú chýbať stánky veľvyslanectiev, ktoré ponúknu knihy, informačné materiály, ochutnávky tradičných jedál, rôzne hry a súťaže.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2021
Tradíciu Karloveských hodov sa možno čiastočne podarí obnoviť
Tradícia Karloveských hodov v Bratislave by sa mohla čiastočne obnoviť, podmienkou však podľa mestskej časti je, že sa epidemiologická situácia dramaticky nezmení. V takom prípade by sa jeden veľký hodový víkend rozdelil počas septembra na päť menších až po hodový víkend začiatkom októbra.
viac
04.11.2021
Víkend zatvorených hraníc sa uskutoční v Bratislave aj tento rok
Na Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi si opäť pripomenieme dôležitý moment našej histórie. Už po šiesty raz sa symbolicky zatvoria hranice medzi Slovenskom a Rakúskom.
viac
10.06.2022
Na Záhorí sa uskutoční Vrátno Fest, otvorené búdy aj Záhorácky maratón
Bohatý program od festivalu, návštevy vinárskych búd, kultúry, detské prehliadky pamiatok či maratón je pripravený od piatka do nedele (10. - 12. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
31.08.2023
Na hrade Modrý Kameň bude cez víkend rozlúčka s prázdninami
Na hrade Modrý Kameň bude cez víkend rozlúčka s prázdninami. Verejnosti sprístupnia expozície hračiek a vyskúšajú si aj vodenie rôznych druhov bábok. TASR o tom informovala Dáša Ďuríková z Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %