Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.11.2018 05:55

V Bratislave a Košiciach sa počas StudyFestu predstavia zahraničné školy


lustračná snímka, zdroj: StudyFest 2018/galeria


Záujemcovia o štúdium v zahraničí budú mať počas nadchádzajúceho víkendu (10.-11. 11.) v Bratislave a Košiciach možnosť zúčastniť sa na veľtrhu zahraničných vysokých a stredných škôl StudyFest. Predstaví sa na ňom 13 vzdelávacích inštitúcií z Veľkej Británie, Holandska, Dánska, Fínska a Kanady.


TASR o tom informovala organizátorka veľtrhu Dominika Jarkovská z Interstudy - agentúry pre štúdium v zahraničí.       

"Na štátnych univerzitách a vysokých školách vo Veľkej Británii, Holandsku, Dánsku a Fínsku majú slovenskí maturanti a absolventi bakalárskeho štúdia možnosť študovať na prvom a druhom stupni štúdia za rovnakých podmienok ako domáci študenti," uviedla Jarkovská. Ako doplnila, vďaka možnosti financovania školného zo zdrojov poskytovaných vládami týchto krajín či možnosti bezplatného štúdia je štúdium dostupné aj pre študentov zo Slovenska.       

Veľká Británia bude na veľtrhu ako najžiadanejšia krajina zastúpená dvomi strednými školami a šiestimi univerzitami, ktoré pokrývajú stovky študijných odborov v oblasti spoločenských, prírodných, technických, humanitných, medicínskych a pôdohospodárskych vied a umenia. V britských stredných školách sa môžu slovenskí stredoškoláci zdokonaľovať v angličtine, absolvovať ročné či polročné štúdium alebo aj maturovať.       

"Novinkou na tohtoročnom StudyFeste je Kanada, kde môžu študenti absolvovať študijný program spojený s prácou, čo im umožňuje zdokonaliť sa v angličtine, získať kvalifikáciu a zároveň aj pracovné skúsenosti," povedala Jarkovská. Vo všetkých zastúpených krajinách sa slovenskí uchádzači, rovnako ako domáci, prijímajú na vysoké školy bez prijímacích skúšok. Podmienkou je úspešné zvládnutie maturitnej alebo bakalárskej skúšky so známkami podľa požiadaviek danej univerzity či odboru a dokumentovaná znalosť angličtiny. V prípade študijných odborov vyučovaných v Holandsku v nemeckom jazyku sa vyžaduje znalosť nemčiny.       

StudyFest sa uskutoční v sobotu v Bratislave a o deň neskôr v Košiciach od 9. do 15. h.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
05.03.2018
Študenti vysokých škôl môžu získať grant na štúdium v zahraničí
Nadácia Tatra banky vybraným študentom poskytne finančnú podporu na pokrytie výdavkov spojených so štúdium za hranicami krajiny. Na tento zámer je vyčlenených 55-tis. eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Tatra banky Zuzana Žiaranová.
viac
02.10.2019
Župa zaznamenala nárast o vyše 500 prvákov
Počet študentov na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja rastie už druhý rok po sebe. Skvelým výsledkom je nárast počtu prvákov - stredoškolákov.
viac
21.05.2020
Projekt TUKE a oceliarní chce zvýšiť záujem o techniku a podchytiť talenty
Popularizovať vedu medzi mladými ľuďmi a zvýšiť záujem o štúdium technického zamerania je zámerom vzdelávacieho projektu Technické talenty 2020+.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %