Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
08.08.2018 10:50

V Banskej Bystrici zaznejú myšlienky hodné šírenia


Ilustračný výrez plagátu.


Banská Bystrica zažije úžasnú atmosféru, ktorá so sebou nesie podnadpis „myšlienky hodné šírenia“. V poradí už druhý ročník univerzitného TEDx bude v septembri hostiť Ekonomická fakulta Univerzity Mateja Bela.


Účastníci sa môžu tešiť na úspešné a charizmatické ženy ako Natália Kisková a Lucia Šicková, či ambicióznych a podnikavých mužov, akými sú Róbert Vass či Jiří Pěč.

„Vzdelávanie, hry, inovácie, bankovníctvo, obchod, IT, dobrovoľníctvo, cestovný ruch, umenie, startupy, coworkingy, zdravie i sebarozvoj, to sú témy tohtoročného TEDxUMB, ktorý sa uskutoční 29. septembra 2018 v Banskej Bystrici,“ uvádza Eva Ščepková, organizátorka TEDxUMB.

 O tom, že rečníci sú naozaj zaujímaví, svedčí fakt, že Natália Kisková nemá ešte ani tridsať a už stihla pracovať v troch svetových metropolách. Vyštudovala financie a manažment na Northeastern University v Bostone, pracovala v New Yorku, Londýne aj v Prahe. Natália je členkou tohtoročného rebríčka Forbes 30pod30. Aktuálne je šéfkou medzinárodnej siete coworkingových priestorov HubHub a členkou predstavenstva neziskovej organizácie Aj Ty v IT, ktorej cieľom je spopularizovať kariéru v IT medzi mladými dievčatami.

Ďalším rečníkom je Róbert Vass, ktorý začal svoju profesionálnu kariéru ako prezident mimovládnej organizácie Euroatlantického centra. V roku 2006 bol zvolený za predsedu Slovenskej atlantickej komisie a od roku 2008 je generálnym tajomníkom. Založil tradíciu globálneho bezpečnostného fóra GLOBSEC Bratislava a v súčasnosti je jej prezidentom.

Lucia Šicková má za sebou dlhoročnú prax v oblasti IT a ľudských zdrojov, riadila projekty v oblasti ľudských zdrojov pre korporátne inštitúcie, a to od analýz tréningových potrieb vo verejnom sektore, riadenie IT projektov, až po rozbeh vlastnej spoločnosti. V súčasnosti má na starosti riadenie rozvojových programov jednej z najúspešnejších slovenských spoločností - PIXEL FEDERATION.

 Na podujatí vystúpi aj Jiří Pěč, absolvent Ekonomickej fakulty, ktorý pracuje v oblasti, ktorú vyštudoval. Jeho práca výkonného riaditeľa Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko je jeho záväzkom a zároveň výzvou postupne a systematicky rozvíjať náš región, ktorý má obrovský potenciál.

 TEDxUMB je určený primárne študentom, zamestnancom, priateľom a absolventom Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. „Prvých 20 lístkov za jedinečnú cenu 20 eur, ktoré boli určené pre tých najrýchlejších záujemcov, sú už rozchytané. Cena je v súčasnosti 25 eur za lístok, pričom cena zahŕňa okrem možnosti zažiť unikátne prezentácie a workshopy, celodennú stravu, tričko, darčeky, aj nezabudnuteľný zážitok. S registráciou netreba otáľať, pretože kapacita podujatia je obmedzená,“ dopĺňa Eva Ščepková

Viac informácií nájdete na tedx.umb.sk a na http://www.facebook.com/tedxumb1.

Autor: Eva Ščepková, organizačný tím TEDxUMB


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2017
Zimný štadión v Banskej Bystrici bude opäť dejiskom netradičného podujatia
Už túto stredu sa uskutoční športovo-kultúrne podujatie organizované pod záštitou rektora Univerzity Mateja Bela doc. Ing. Vladimíra Hiadlovského, PhD., v spolupráci s univerzitným hokejovým tímom UMB Hockey Team a Radou študentov mesta Banská Bystrica – Zo školy na zimák.
viac
18.04.2018
Piaty ročník Univerzitnej noci literatúry klope na dvere
Príďte a podporte nás svojou účasťou v stredu 25. apríla 2018 a zažite tak očarujúcu atmosféru večerných čítaní. Čítania začínajú o 17.30 na každom stanovišti, môžete preto začať kdekoľvek a zorientovať sa v priestoroch Filozofickej fakulty UMB a jej okolí Vám pomôžu naši dobrovoľníci.
viac
24.10.2018
Deň otvorených dverí na UMB
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici pozýva záujemkyne a záujemcov o vysokoškolské štúdium na Deň otvorených dverí v stredu 7. novembra 2018. Brány všetkých šiestich fakúlt sa otvoria už o 9.00 hod.
viac
10.05.2021
ZMOS dáva do pozornosti diskusiu o reforme stavebného práva
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti verejnú odbornú diskusiu s názvom: Reforma stavebného práva, koniec alebo začiatok krízy?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %