Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
06.03.2018 06:28

V Bánovciach pripravujú nový projekt s medzinárodnou účasťou


Privítanie pracovnej skupiny primátorom.


V stredu 21. februára sa v zasadacej miestnosti Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou uskutočnilo prípravné stretnutie k plánovanému medzinárodnému projektu „Európa pre občanov – Týždeň živej kultúry občanov mladej Európy.“


Ide o zaujímavý projekt zameraný na spoluprácu partnerských krajín EÚ, ktorej súčasťou je rozvoj v oblasti kultúrno-spoločenského života. Na základe pozvania sa na ňom zúčastnili delegácie z partnerských miest z Milotíc (Česká republika), Ostrihomu (Maďarsko) a z mesta Lubliniec (Poľsko). V programe prvého stretnutia bolo oboznámenie pozvaných hostí o formách a možnostiach zapojenia sa do realizácie uvedeného projektu, v ktorom sa počíta s partnerskou účasťou krajín EÚ.

Vstupné rokovania viedol primátor mesta Marián Chovanec a riaditeľ ZUŠ Dezidera Kardoša Silvester Lavrík, ktorí predstavili zámer projektu. Ten sa má spoločne uskutočniť v Bánovciach nad Bebravou ešte v tomto roku.

K jednotlivým bodom sa následne uskutočnila rozsiahla diskusia. Za mesto Lubliniec viedol rokovanie starosta mesta Edward Maniura, za Ostrihom László Engelbrecht a za Milotice Josef Levek. Výsledkom prípravných rokovaní je záujem participovať na plánovanom projekte.

Definitívne rozhodnutie o rozsahu spolupráce padne až po oboznámení poslancov miestnych zastupiteľstiev všetkých zainteresovaných miest s obsahom a cieľmi projektu. Podrobné informácie o projekte budú zverejnené po dohodnutí konkrétnych výstupov prípravných tímov, ktoré sa zúčastnili na prvom rokovaní.

Obecné noviny č. 9-10/2018

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2018
Granty pre samosprávu - dnes v Banskej Bystrici
Dnes sa koná prvý zo série štyroch spojených infodní Granty pre samosprávu v regiónoch Slovenska, v rámci ktorých sa predstaví až dvanásť finančných mechanizmov. Dejiskom toho dnešného je banskobystrické Vzdelávacie stredisko Mateja Bela na Tajovského ulici 51.
viac
15.10.2019
Využívanie informačných systémov, práca s dátami je výzvou aj pre kontrolórov
Mnohé projekty informatizácie verejnej správy sú nehospodárne a neefektívne, čo potvrdzujú skúsenosti slovenských kontrolórov. Aktívna práca s informáciami je však výzvou dnešnej doby a kontrolné úrady môžu prispieť k lepšiemu manažovaniu IT projektov.
viac
12.01.2021
Víťaz Ceny európskych zelených miest
Belgicko zvíťazilo nad projektmi z ďalších piatich krajín. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnilo v rámci stretnutia o úspešnom využívaní zelených plôch v mestských oblastiach. Kvôli pandémii sa diváci podujatia zúčastnili digitálne.
viac
16.07.2021
Vzniká Národné kompetenčné centrum pre sociálne inovácie
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ako gestor čerpania financií z Európskeho sociálneho fondu (ESF) spúšťa projekt pre založenie Kompetenčných centier pre sociálne inovácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %