Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.08.2019 03:50

V areáli hradu Revište si deti zmerajú sily v prekážkových pretekoch


Ilustračný výrez plagátu


Možnosť vyskúšať si prekážkové preteky na netypickom mieste hradnej zrúcaniny ponúkne podujatie King race, ktoré v sobotu 3. augusta organizujú na hrade Revište pri Žarnovici.


 Združenie na záchranu hradu Revište pokračuje aj v auguste ponukou športovo - kultúrnych podujatí v rámci Leta na hrade.       

Prekážkový beh s hromadným štartom budú môcť deti absolvovať v dvoch vekových kategóriách, do sedem rokov a od sedem do 13 rokov. Miroslav Seget zo združenia priblížil, že budú musieť zdolať viacero prekážok preskakovaním či podliezaním, vyskúšajú si tiež triafanie na terč a ukáže sa tiež, či vedia udržať balans. Keďže ide o náročný terén. dôležité je, aby deti zvolili vhodnú obuv.       

V sobotu 17. augusta sa na hrade bude konať tradičné a zároveň najväčšie podujatie, ktoré tu organizujú - Noc hradov a zrúcanín. Okrem šermiarov budú pripravené viaceré aktivity pre deti, no a za tmy sa na hrade objavia aj strašidlá.       

Leto na hrade ukončia v sobotu 31. augusta detskou brigádou. "V rámci celého leta organizujeme hlavne podujatia pre deti, detská brigáda je takým vyvrcholením. Posledný prázdninový deň môžu deti pomôcť stavať na hrade," dodal Seget.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.07.2019
Hrad Revište ponúkne počas leta sériu podujatí
Do obdobia stredoveku sa prenesú návštevníci hradu Revište, ktorí na túto hradnú zrúcaninu neďaleko Žarnovice zavítajú v piatok 5. júla. Združenie na záchranu hradu Revište pripravuje na tento sviatočný deň prvé zo série letných podujatí s názvom Stredoveký deň.
viac
29.07.2019
Na hrade Revište chcú tento rok sprístupniť vyhliadku v severnej veži
V obnove hradnej zrúcaniny Revište neďaleko Žarnovice pokračujú aj tento rok. Vďaka projektu obnovy hradov pomocou nezamestnaných tu už šiestykrát našlo prácu 19 ľudí. Obnova hradu zamestnáva aj ďalších špecializovaných remeselníkov ako sú tesári či murári.
viac
23.02.2022
Nitra poskytne na podporu kultúry a kreatívneho priemyslu 120 000 eur
Mesto Nitra poskytne zo svojho rozpočtu aj tento rok dotácie, ktorými podporí kultúru a kreatívny priemysel. Celkovo pôjde na tento účel 120 000 eur.
viac
13.11.2023
Na hrade Revište práce pokračujú, zviditeľnili ďalší padací most
Práce na obnove hradu Revište neďaleko Žarnovice pokračujú aj v jesennom období. V uplynulých dňoch tu dokončili padací most v druhej bráne. Podľa predsedu Združenia na záchranu hradu Revište Ratibora Mazúra bolo kedysi na hrade takýchto padacích mostov celkom päť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %