Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
15.10.2018 02:55

Uznanie pre športové kluby a budúca spolupráca


Snímka: (lp)


Vedenie mesta Malacky pred štyrmi rokmi prinieslo novú koncepciu podpory športu a zdvojnásobilo finančnú pomoc v tejto oblasti. Výsledky sa dostavili: stolní tenisti a hádzanári hrajú najvyššiu slovenskú ligu, atléti prinášajú medaily z veľkých podujatí a futbal postúpil zo IV. do III. ligy.


„Malacky sa hrdia množstvom rôznorodých športov. A hoci sa často stretávate s finančnými, legislatívnymi a personálnymi úskaliami. Za to, čo robíte pre mládež, svoje kluby a pre športový život v našom meste, vám patrí úcta a rešpekt,“ tieto slová adresoval primátor Juraj Říha predstaviteľom športových klubov pôsobiacich v Malackách. Zároveň im poďakoval za spoluprácu počas uplynulých štyroch rokov.

Pribudlo multifunkčné ihrisko v Zámockom parku či skejtpark, zrekonštruovala sa hádzanárska tribúna so šatňami, priestory vrátane osvetlenia v športovej hale Malina a osvetlenie v stolnotenisovej hale. Nový šat postupne dostáva aj futbalový štadión. Nezabudlo sa ani na rekreačných športovcov; tým slúžia otvorené školské dvory a revitalizované vnútrobloky.

Podpora od mesta a dobré výsledky navzájom súvisia. Práve preto vedenie Malaciek iniciovalo stretnutie s predstaviteľmi športov, aby vedelo reagovať na prípadné zmeny v kluboch a nastaviť podmienky podpory na ďalšie obdobie. Postupne sa k slovu dostali zástupcovia mažoretkového športu, kulturistiky, športovej streľby, atletiky, plávania, turistov, tenisu i futbalu. Zhodli sa na tom, že Malacky potrebujú novú multifunkčnú halu. Napríklad naše úspešné mažoretky ELLA sa kvôli vyťaženosti a obsadenosti športovej haly Malina do nej ani nedostanú, a tak musia trénovať v telocvičniach malackých škôl a v Kostolišti. Vedenie mesta si osvojilo požiadavku prítomných, aby pripravilo koncept novej haly. „Pre mňa bude do budúcnosti témou podpora školského športu. Jednoznačná zhoda padla aj na tom, že by mali Malacky rozvíjať myšlienku nového športového tréningového komplexu. Myslím, že sme tým rozlúskli aj podporu zimáku zo strany klubov. Túto výzvu prijímam a teším sa na ňu,“ uzavrel primátor.

Autor: (lp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.08.2020
Mesto Malacky má k dispozícii vládnu dotáciu na športovú arénu
Vládnu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur na výstavbu multišportovej arény v Malackách má samospráva na účte. Mesto o tom informuje na svojom webe.
viac
22.01.2021
Za tri roky práce už vidieť konkrétne výsledky
Nová dopravná infraštruktúra, rekonštrukcie kultúrnych pamiatok, deinštucionalizácia sociálnych služieb, zvýšenie atraktivity stredného školstva či akcent na životné prostredie. To sú hlavné oblasti, ktorým súčasné vedenie Bratislavskej župy venovalo pozornosť v tomto volebnom období.
viac
07.10.2021
Mesto Prievidza prijalo koncepciu rozvoja športu na nasledujúcich desať rokov
Mesto Prievidza má záujem i nasledujúce roky pokračovať predovšetkým v podpore mládežníckeho športu. Dôraz bude klásť aj na zabezpečenie vhodných podmienok na rekreačné športovanie širokej verejnosti vrátane zdravotne znevýhodnených a seniorov.
viac
18.02.2022
Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly
Rodí sa nová nádej pre športové talenty. Žilinská župa prišla so zámerom špičkovej hokejovej haly, ktorá je zároveň riešením, ako sa vysporiadať s nedostavaným, desaťročie chátrajúcim skeletom v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %