Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.04.2017 05:43

Územný plán Zvolena si možno pozrieť aj na internete


Ilustračná snímka.


Mesto na digitalizácii územného plánu pracovalo od októbra 2014 do júna 2015. Následne sa pripravoval webový portál, ktorý už je plne k dispozícii.


Kopa máp, výkresov a nákresov, v ktorých sa treba komplikovane prehrabávať, sú už čiastočne minulosťou. Od januára 2017 majú obyvatelia možnosť nájsť hľadanú informáciu v územnom pláne mesta aj online. „S rozvojom informačných technológií, s potrebou poskytovania digitálnych údajov a výpisov z územného plánu mesta Zvolen vyvstala potreba zabezpečiť digitálnu formu spracovania územného plánu Zvolena,“ hovorí Peter Kašša, hlavný architekt mesta z odboru územného plánovania.

V nadväznosti na spracovanie digitálnej formy územného plánu bol vytvorený aj webový mapový portál. Ten obsahuje 4 rôzne výkresy, a to komplexný výkres priestorového usporiadania a funkčného využívania územia, výkres regulatívov verejnoprospešných stavieb a výkresy verejného technického vybavenia so zameraním na vodné hospodárstvo a energetiku. „Výkresy boli vybrané tak, aby poskytovali návštevníkovi portálu najdôležitejšie údaje z územného plánu mesta,“ vysvetľuje P. Kašša. Podľa jeho slov sú to informácie o funkčnom využití a priestorovom usporiadaní záujmového územia, o inžinierskych sieťach, verejnoprospešných stavbách nachádzajúcich sa v záujmovom území a zaradení záujmového územia do mestského sektora. „Človek môže vyhľadávať a zobrazovať záujmové územia podľa listu vlastníctva, názvu vlastníka alebo podľa čísla parcely,“ hovorí P. Kašša. Mapový portál navyše poskytuje možnosť grafického výstupu vo formáte png a výpisu regulatívov vo formáte pdf. Záujemcovia o tieto informácie nájdu mapový portál bezplatne kliknutím na odkaz územný plán mesta Zvolen na hlavnej stránke www.zvolen.sk.

Obecné noviny č. 15-16/2017 str. 22.

Autor: (ej)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
27.09.2016
Zvolen chce vybavovať občanov efektívnejšie a byť voči nim transparentný
Mesto Zvolen ako jedna z mála slovenských samospráv získalo certifikát kvality a transparentnosti. Udelila mu ho po pol roka trvajúcom procese príprav nezávislá audítorská spoločnosť QSCert.
viac
29.03.2017
Vďaka deťom a mladým ľuďom spúšťa Zvolen filmový klub
 V meste ožije filmový klub (nielen) pre mladých. Premietanie bude pravidelné a vstup voľný.
viac
20.06.2017
Vo Zvolene sa chystajú vytvoriť prvý prírodný cintorín na Slovensku
Za projektom stojí Centrum etickej a environmentálnej výchovy Živica a Andrea Uherková, absolventka Sokratovho inštitútu, spolu so súčasnou študentkou inštitútu Monikou Suchánskou, ktorá v rámci svojho projektu otvára na Slovensku diskusiu o smrti a pohrebných rituáloch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %