Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
31.01.2019 11:16

Uzávierky k D4R7 a Mlynských nív sa dotknú viacerých obcí pri Bratislave


Snímka zo stretnutia primátora Bratislavy so starostami okolitých obcí. Zdroj: (hmb).


Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa 29. januára stretol so starostami okolitých obcí, ktorých obyvatelia cestujúci do Bratislavy najviac pocítia dopravné uzávierky súvisiace s výstavbou diaľničného obchvatu D4R7 a výstavby autobusovej stanice Mlynské nivy.


Cieľom stretnutia bolo ozrejmiť opatrenia hlavného mesta a nájsť spoločné riešenia aj pre okolité obce, ktoré im pomôžu dostať sa rýchlejšie a pohodlnejšie do Bratislavy.

Stretnutia sa zúčastnili starostky a starostovia viacerých obcí, hlavne zo seneckého okresu. Primátor ich informoval o uzávierkach, ktoré v meste od 15. februára nastanú v súvislosti s výstavbou D4R7 a výstavou Mlynských nív.

Najzásadnejšou zmenou pre MHD v čase dopravných obmedzení budú bus pruhy na Gagarinovej ulici smerom do aj von z mesta a obchádzková trasa ulice Mlynské Nivy, ktorá bude smerovaná po Páričkovej ulici v obidvoch smeroch. Vďaka tomu sa MHD v tomto čase stane najrýchlejším spôsobom prepravy vo všetkých kritických úsekoch v meste. Podobné opatrenia zároveň treba zabezpečiť aj v okolitých obciach, aby sa redukovalo zdržanie najmä verejnej dopravy ešte pred vjazdom do mesta. Zápchy totiž nezačínajú v Podunajských Biskupiciach, ale dlho pred nimi. Zmeniť návyky a viac využívať autobusy prímestskej dopravy alebo vlaky je nielen výzvou pre dochádzajúcich do Bratislavy, ale aj pre štát, aby s organizáciou prímestskej autobusovej a vlakovej dopravy týmto obciam a vo výsledku aj Bratislave pomohol. Ľudia sú ochotní verejnú dopravu využívať viac, bohužial bez jej priority aj mimo Bratislavy a bez výrazného posilnenia spojov, sa veľký pokrok čakať nedá.

Okrem toho starostovia navrhli ako možné opatrenia vytvorenie konkrétnych záchytných parkovísk či vytvorenie cyklotrás, ktoré by odbremenili osobnú či verejnú dopravu smerujúcu do Bratislavy.

„Dnešné stretnutie prinieslo niekoľko dobrých návrhov a riešení, ktoré by mohli okolitým obciam pomôcť s prístupom do hlavného mesta, a to najmä po 15. februári, kedy bude veľký nápor na dopravu v meste. Som rád, že so starostami máme rovnaký názor a že ho budeme aj ďalej spolu prezentovať aj riešiť. “ povedal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
V Bratislave bude jazdiť ekologický autobus
Vďaka spoločnosti SPP CNG s. r. o. (SPP CNG) pribudne do vozidlového parku Dopravného podniku Bratislava, akciová spoločnosť (DPB, a. s.) ďalší autobus s ekologickým pohonom na stlačený zemný plyn (CNG). Cestujúci tak budú využívať modernú a ekologickú formu cestovania.
viac
14.12.2017
Cestovné poriadky MHD v Košiciach súčasťou Máp Google
Dopravný podnik mesta Košice v spolupráci so spoločnosťou Google spustili v Košiciach funkciu Verejná doprava na Mapách Google. Odteraz si obyvatelia a návštevníci môžu vyhľadať najvhodnejšie spojenie prostredníctvom mestskej hromadnej dopravy priamo v mobilných zariadeniach či cez počítač.
viac
20.08.2019
Mesto navrhuje, aby mu vláda poskytla každoročne finančný príspevok
Metropola SR by mohla od štátu dostávať každoročne príspevok vo výške niekoľkých desiatok miliónov eur na zabezpečenie povinností hlavného mesta. Na utorkovom stretnutí s predsedom vlády Petrom Pellegrinim (Smer-SD) mu to navrhol primátor Bratislavy Matúš Vallo.
viac
12.11.2020
Mlynské nivy otvoria od pondelka pre osobnú aj verejnú dopravu
V Bratislave od pondelka (16. 11.) otvoria po rozsiahlej rekonštrukcii ulicu Mlynské nivy. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo a pre TASR potvrdil aj developer HB Reavis. Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že po otvorení ulice sa upravia trasy viacerých liniek MHD.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %