Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
21.09.2017 11:47

Už túto sobotu sa koná 5. ročník Behu Susedov v Zálesí


Miestom konania Behu Susedov 2017 je rekreačný areál parku Zálesíčko v obci Zálesie.


Iba 10 km od Bratislavy sa v obci Zálesie koná 5. ročník komunitného bežeckého podujatia Beh Susedov. 23. septembra si zmerajú sily desiatky profesionálnych, ale aj rekreačných bežcov. Popri hlavnom behu s dĺžkou 6,5 km je pripravený aj beh pre deti a sprievodné športové aktivity.


Hlavný beh s oficiálnou časomierou štartuje o 11. hodine a je rozdelený do ženskej a mužskej kategórie. Trať s dĺžkou 6,5 km vedie po spevnenom povrchu, asfalte a po prírode v okolí obce Zálesie. Pre účastníkov sú pripravené hodnotné štartovacie balíčky.

Popri hlavnom súťažnom behu bude prebiehať i detský beh s dĺžkou trate 450 m priamo v parku Zálesíčko. Celý program, viac informácií a prihlasovací formulár nájdete na oficiálnej stránke podujatia www.behsusedov.sk.

Súčasťou podujatia sú každoročne sprievodné aktivity a kultúrny program. Tento rok organizátori opäť pripravili program pre deti, športové prednášky a hry, bežeckú rozcvičku, kultúrny program a občerstvenie pre účastníkov i návštevníkov. Podujatie spestrí tanečná hudba a moderovať ho bude DJ Lesky.

Organizátori každoročne zapájajú desiatky dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú Beh Susedov realizovať. Na bezpečnosť budú dozerať dobrovoľní hasiči z DHZ Zálesie.

„Beh Susedov organizujeme už 5 rokov. Ako fanúšikovia behu, ktorí sa rozhodli pripraviť priateľskú akciu pre našich známych a kamarátov bežcov, sa veľmi tešíme z každoročne sa zvyšujúcej účasti a narastajúcej obľube našej akcie,“ povedal Stanislav Zajaček, organizátor Behu Susedov.

„Máme radosť z každého nového účastníka i pravidelných bežcov, pretože nás to každý rok utvrdzuje, že sa v podujatí oplatí pokračovať“, dodala spoluorganizátorka Monika Gschwandtnerová. „Beh Susedov sa stal za posledné roky pevnou súčasťou športových akcií, ktoré sa v Zálesí organizuje a som veľmi rád, že sa koná práve v našej obci,“ vyjadril sa Ing. Jozef Meško, starosta obce Zálesie.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Vojenská päťdesiatka a Jilemnického jarná 25-ka
V sobotu 8. apríla 2017 sa pri príležitosti 72. výročia oslobodenia mesta Trenčín uskutoční 42. ročník diaľkového pochodu s názvom Vojenská päťdesiatka. V nedeľu 9. apríla sa zas môžete zapojiť do 41. ročníka turistického pochodu Jilemnického jarná 25-ka.
viac
26.05.2017
Challenge day na Vodnom diele Žilina už túto sobotu
V sobotu 27. 5. 2017 zaplnia Vodné dielo v Žiline (areál nad Extreme parkom) desiatky športovcov, ktorí sa zapoja do celosvetovej aktivity Challenge Day.
viac
28.06.2017
Cesty dolného Zemplína zaplní vôňa benzínu a autentického koženého interiéru
Priaznivci motorizmu a najmä historických vozidiel sa môžu tešiť na ďalší ročník Zemplín Veterán Rallye. Nostalgia starých čias a elegancia veteránov sa spojí aj s hlavnou komunikačnou značkou destinácie Košice región – UNESCO na dosah.
viac
04.10.2017
Primátorský deň v Žiline bude plný kultúry, otvorených dverí aj diskusie
V piatok 6. októbra sa žilinská samospráva ešte viac sprístupní verejnosti. Mesto Žilina pozýva občanov všetkých generácií na Primátorský deň, ktorý ponúkne bohatý program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %