Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.05.2019 02:25

Už budúci týždeň sa môžete zapojiť do Jarnej kvapky krvi


Ilustračný výrez plagátu


Posledný májový týždeň budú zamestnanci Trenčianskej župy i obyvatelia kraja opäť pomáhať. Široká verejnosť môže prísť darovať vzácnu červenú tekutinu v rámci spoločného odberu krvi na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) alebo do jednej z troch župných nemocníc.


O roku 2014 sa spoločného organizovaného odberu krvi v priestoroch Úradu TSK zúčastnili okrem župných zamestnancov aj členovia viacerých dobrovoľných hasičských zborov pôsobiacich v kraji, zamestnanci centier sociálnych služieb, knižníc a múzeí v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK či študenti a učitelia župných stredných škôl. Premiérovo darovať krv a prispieť tak k záchrane života sa tento rok odhodlali aj členovia Slovenskej pátracej služby, ktorí s pomáhaním majú bohaté skúsenosti. Ďalšou zaujímavou novinkou, s ktorou prichádza Jarná kvapka krvi Trenčianskeho samosprávneho kraja je limitovaná edícia tričiek určená pre každého, kto príde vzácnu tekutinu darovať do priestorov župného úradu.

Nezabudnite! Prísť darovať krv a pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú, môžete v stredu 29. mája 2019 v čase od 8.00 h do 10.00 h v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja. V ten istý deň od 6.00 h aj v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Myjava. Darcovia, ktorým nevyhovuje stredajší termín ani miesto konania odberu krvi, krv darovať o deň skôr v utorok 28. mája 2019 od 6.00 h v NsP Považská Bystrica alebo NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach. V poradí 9. spoločný odber krvi Trenčianskeho samosprávneho kraja sa tradične koná v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a tromi župnými nemocnicami.

Viac informácií o príprave na darovanie krvi nájdete na webových stránkach Národnej transfúznej služby SR.

Autor: (ts-tsk-Mgr. Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2018
Trenčianska župa pomôže svojim organizáciám obstarávať kvalitnejšie potraviny
Obstarávanie kvalitných čerstvých potravín od regionálnych dodávateľov bude pre organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti župy o niečo jednoduchšie.
viac
10.11.2018
Blíži sa Jesenná kvapka krvi TSK. Kde, kedy a ako možno darovať krv?
Už o necelé dva týždne sa študenti stredných škôl, dobrovoľní hasiči, zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja a jeho organizácií či široká verejnosť spoja pre dobrú vec. Na pôde Trenčianskej župy a v troch nemocniciach v jej správe sa o niekoľko dní uskutoční spoločný odber krvi.
viac
19.03.2019
Rekonštrukcia administratívnej budovy na Trenčianskom hrade napreduje
Rekonštrukčné práce na dvoch významných projektoch na Trenčianskom hrade pokračujú podľa plánu. Podľa harmonogramu pokračujú aj práce na sprístupnení Južného opevnenia. Presvedčiť sa o tom prišiel osobne priamo na hrad v pondelok 18. marca 2019 aj trenčiansky župan Jaroslav Baška.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %