Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.12.2017 09:59

Ušetrené peniaze kraja idú na odmeny do školstva a sociálnych služieb


Sídlo úradu Bratislavského samosprávneho kraja.


Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa podarilo v rozpočte kraja ušetriť 450 000 eur, predseda BSK Juraj Droba sa ich rozhodol prerozdeliť ako odmeny v rámci školstva a sociálnych služieb.


Celkovo si 100 eurami prilepší vyše 3200 pedagogických a nepedagogických zamestnancov stredných škôl v pôsobnosti kraja a zamestnancov domovov sociálnych služieb.

"Berte tento krok ako signál, že zlepšenie kvality stredných škôl a domovov sociálnych služieb bude pre mňa počas najbližších piatich rokov prioritou," uvádza v liste pre dané inštitúcie Droba. Sám si vraj uvedomuje, že to dosiahne len v spolupráci so zamestnancami škôl a domovov sociálnych služieb. Tí by mali byť podľa neho v budúcnosti za svoju prácu lepšie odmeňovaní.    

Droba už na stredajšom (20. 12.) rokovaní Zastupiteľstva BSK skonštatoval, že kompetenčnú oblasť školstva si ponecháva vo svojich rukách. So svojím odborným tímom podľa vlastných slov pripravuje v tomto smere veľké zmeny. Sociálnu oblasť bude mať na starosti jeho zástupca Mikuláš Krippel, ktorý sa tejto problematike dlhodobo venuje. Podobne to platí aj v prípade ďalších dvoch podpredsedníčok kraja. Elena Pätoprstá sa bude venovať životnému prostrediu, Alžbeta Ožvaldová zasa doprave.

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2016
Mesto Humenné žiada SČK o vrátenie dotácie vo výške 10 000 eur
Humenné žiada Slovenský červený kríž (SČK), územný spolok Humenné o vrátenie dotácie za rok 2015 vo výške 10 000 eur. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom 12. zasadnutí.
viac
03.03.2020
BSK rozširuje portfólio sociálnych služieb v niektorých svojich zariadeniach
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozširuje portfólio sociálnych služieb v niektorých svojich zariadeniach sociálnych služieb.
viac
29.04.2020
ZMOS prerokovalo PVV a jeho dosahy
Snaha o vytvorenie bezkorupčného prostredia na Slovensku je jedným z pozitív v programovom vyhlásení vlády (PVV). Po utorňajšom rokovaní predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) v Liptovskom Hrádku to uviedol jeho šéf Branislav Tréger.
viac
04.05.2021
PSK podporil projekty v regiónoch za 1,28 milióna eur
Prvý tohtoročný balík peňazí do regiónov z krajských dotačných výziev odklepli poslanci Prešovského samosprávneho kraja v pondelok 3. mája. Podporili 478 žiadostí v celkovej hodnote 1,28 milióna eur. A to v rámci Výzvy Mikroprogram PSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %