Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.05.2018 06:30

Unikátny festival nového cirkusu prvýkrát v Stupave


Plagát - pozvánka


Prehliadku špičkových produkcií nového cirkusu vám aj tento rok prináša jediný festival svojho druhu na Slovensku Cirkul'art. Uskutoční sa od 25. do 27. mája 2018 v krásnom parku kaštieľa v Stupave.


Divadlo, cirkus a pouličné umenie v jednom. To v sebe skrýva najmladší žáner javiskového umenia - nový cirkus, ktorý sa stal moderným fenoménom reflektujúcim súčasné výrazové prostriedky.

„Festival sa každoročne teší obľube najširšieho publika. Tento rok vďaka podpore Bratislavského samosprávneho kraja a spolupráci organizátora s mestom Stupava putuje festival na nové miesto a to do krásneho župného Kaštieľskeho parku v Stupave. Župa má v tomto jedinečnom pamiatkovo chránenom parku cieľ v spolupráci s mestom rozširovať možnosti na realizáciu aktivít pre verejnosť, preto Cirkul‘art podporila nielen finančne, ale i produkčne zabezpečením strážnej služby, dodávok elektriny z kaštieľa, ktorý patrí župe, a tiež zabezpečením súhlasov Krajského pamiatkového úradu. Spoločným cieľom je, aby sa park zviditeľnil a slúžil miestnym obyvateľom, ako aj návštevníkom z blízkeho i širokého okolia a stal sa miestom, kde každý obyvateľ i návštevník rád strávi voľný deň. Cieľom kraja je rozširovať ponuku kvalitných a výrazných kultúrnych podujatí aj mimo hraníc hlavného mesta,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Cirkul'art je medzinárodnou prehliadkou umeleckých produkcií so zameraním na súčasné divadlo a moderný cirkus. Každoročne prináša kvalitný inšpiratívny program z rôznych kútov sveta. Roky bol neodmysliteľnou súčasťou jarnej programovej ponuky mesta Bratislava a spájal sa s prostredím obľúbenej Medickej záhrady. Tento rok sa jeho javiskom stane prvýkrát park kaštieľa v Stupave.

Na priaznivcov tohto festivalu čaká počas troch dní bohatý program.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Amplión prinesie do mesta 40 programov na desiatich scénach
Banskú Štiavnicu čakajú tri dni plné divadelnej zábavy. S názvom Amplión sa tu dnes začína prvý festival kabaretných divadiel a pouličného umenia na Slovensku.
viac
08.11.2016
V Bratislave sa budú konať Dni Prahy
Bratislava ožije pražskou kultúrou. V dňoch od 10. novembra do 11. decembra 2016 sa budú v hlavnom meste SR Bratislave konať Dni Prahy.
viac
27.02.2020
V kraji pribudne nové župné divadlo
Divadlo ASTORKA Korzo ´90 v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja otvára v rámci 30. výročia divadla nový divadelný priestor Štúdio A2 – Nové župné divadlo ako poctu Divadlu na Korze.
viac
27.05.2023
Festival nového cirkusu v Stupave zabaví rodiny s deťmi aj dospelých
Viac ako 60 predstavení, dávku smiechu a akrobacie prinesie počas troch dní festival Cirkul'art, ktorý sa v piatok začína v Stupave. Posledný májový víkend spestrí kaštieľsky park mesta, ktorý sa zmení na pestrú cirkusovú záhradu s divadlom, novým cirkusom a živým súčasným umením.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %