Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.12.2017 01:41

Umiestňovanie reklám v meste bude mať svoje pravidlá


Ilustračná snímka.


Umiestňovanie informačných, reklamných a propagačných zariadení na území Bánoviec nad Bebravou sa bude riadiť svojimi pravidlami. Tie vyplývajú z nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré pripravila samospráva.


"Úpravu reklamných, informačných a propagačných zariadení doteraz mesto neriešilo. Vzhľadom na potrebu riešenia množiacich sa osádzaní reklamných zariadení je nevyhnutné prijať systém a princípy ich existencie," ozrejmila prednostka bánovského mestského úradu Alexandra Gieciová. Cieľom nariadenia je podľa nej najmä získanie kontroly nad zriaďovaním reklamných plôch a tiež umiestňovaním reklamy na majetku mesta.       

Nová norma okrem iného určuje, že zariadenia svojím umiestnením a realizáciou nesmú narúšať vzhľad mesta alebo krajiny, ohrozovať verejnú bezpečnosť a poriadok, zabraňovať rozhľadu na komunikácii či nad prípustnú mieru obťažovať okolie a obytné prostredie hlukom alebo osvetlením. Zariadenia tiež nesmú tvoriť prekážku pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie, na budovách tiež musia byť prispôsobené ich architektúre a nesmú rušiť základné členenie priečelia a ich významné detaily.       

Reklamy, naopak, nesmú ich majitelia umiestniť na cintorínoch, pomníkoch či pamätníkoch, pevných zariadeniach ciest či stĺpoch a  stožiaroch telekomunikačného a energetického vedenia na meracích bodoch geodetických sietí.       

Nariadenie tiež rieši pravidlá pri povoľovaní zariadení, ich užívanie, údržbu a odstraňovanie, priestupky a sankcie či kontrolu. VZN o umiestňovaní informačných, reklamných a propagačných zariadení na území mesta bude mať aj vplyv na mestský rozpočet, a to vzhľadom na zavedenie nových poplatkov.         

Normu schválili aj bánovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní v decembri.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Radnica podpísala zmluvu o spolupráci s poľským mestom
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje spolupracovať vo viacerých oblastiach s poľským partnerom - mestom Lubliniec.
viac
20.04.2017
Jarný bánovský jarmok
Medovníky, pukance, cukrovinky, oblátky, trdelníky, med a mnoho iných dobrôt.
viac
07.08.2019
Stredoveký festival priblíži históriu mesta a jeho okolia
Bánovce nad Bebravou sa na jeden deň prenesú do stredoveku. Názov festivalu Villa Ben, ktorý bude 17. augusta v mestskom parku, odkazuje na niekdajšie pomenovanie mesta a ponúkne remeslá, šermiarov či dobovú hudbu.
viac
18.09.2020
V športovom areáli na Dubničke pribudlo dopravné ihrisko
Mladí cyklisti, kolobežkári i chodci sa naučia pravidlá cestnej premávky na novom dopravnom ihrisku. Vybudovali ho v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %