Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.12.2018 11:05

Ulicami Žiliny premáva vianočný trolejbus


Vianočný trolejbus


Na žilinských cestách od včera jazdí unikátny vianočný trolejbus. Vianočná výzdoba ho zdobí nielen zvonka, ale i zvnútra.


Dopravný podnik mesta Žiliny sa takýmto spôsobom snaží už siedmy rok skrášliť ulice, privodiť vianočnú atmosféru, no najmä potešiť cestujúcich a spríjemniť im cestovanie mestskou hromadnou dopravou. Ozdobený nízkopodlažný trolejbus bude premávať počas celého decembra a dopravný podnik ho bude postupne nasadzovať na jednotlivé trolejbusové linky. „Veríme, že cestujúci, obyvatelia i návštevníci Žiliny uvítajú toto malé spestrenie, a že cestovanie týmto trolejbusom si vychutnajú najmä deti,“ uviedol riaditeľ Dopravného podniku mesta Žiliny Ján Barienčík.

 

 

Autor: Mgr. Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Vianočný stromček v Bruseli bude zo Slovenska
Primátor Bruselu Yvan Mayeur v stredu (9.11.) na tlačovej konferencii zameranej na priebeh vianočných sviatkov v hlavnom meste Belgicka oznámil, že tohoročné "Zimné radosti" bude na námestí Grand Place zdobiť vianočný stromček zo Slovenska, na pripomenutie slovenského predsedníctva v Rade EÚ.
viac
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
17.12.2018
Zimná údržba ciest po novom. Žilina je na odpratávanie snehu pripravená
So zimnou údržbou a monitorovaním situácie na žilinských mestských cestách sa oficiálne začalo už začiatkom novembra. S príchodom prvých mrazivých a zasnežených dní sú cestári v Žiline v riadnej pohotovosti. Zimnú údržbu zabezpečuje pre mesto Žilina spoločnosť Žilinské komunikácie.
viac
30.03.2021
DPMŽ spustil elektronický predpredaj nových dopravných kariet
Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) spustil elektronický predpredaj dopravných kariet prostredníctvom nového e-shopu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %