Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.05.2019 12:05

Účastníkov zážitkového putovania odvezú autobusy zadarmo


Ilustračná snímka (tasr)


Priaznivci histórie i turistiky si v sobotu 18. mája budú môcť vyskúšať život pútnikov v stredoveku. Zážitkové Putovanie do Nitravy, ktoré je súčasťou Cyrilometodskej cesty, je určené pre deti i dospelých, zúčastniť sa na ňom môžu aj cyklisti.


Pútnici vyrazia z dražovského Kostola svätého Michala cez Zoborský kláštor až po archeopark na Martinskom vrchu v areáli bývalých kasární. Na začiatku cesty dostanú pútnický pas a ak absolvujú celú trasu, na záver im udelia certifikát pútnika. „Na trase pochodu budú rozložené dobové trhy, pútnici budú môcť za symbolickú cenu ochutnať dobové jedlá a v svojráznych jurtách si budú môcť vypiť čaj. Oddýchnu si v historických táboroch, ktoré verne zobrazia, ako to kedysi na ceste do Nitravy fungovalo. Pútnici tak zažijú skutočnú atmosféru stredoveku,“ uviedol hovorca Nitry Tomáš Holúbek.       Ako doplnil, mesto a Nitrianska organizácia cestovného ruchu zabezpečili záujemcom o podujatie autobusy zadarmo. Z Nitry do Dražoviec pútnikov odvezú v sobotu 18. mája o 12. a 13. hodine. „Vychádzať budú zo zastávky pri Divadle Andreja Bagara v smere na Ulicu Fraňa Mojtu. Na prvý bod putovania sa záujemcovia budú môcť dostať aj pravidelnou linkou mestskej hromadnej dopravy číslo 4,“ dodal Holúbek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2017
Efektívnejšie a lacnejšie cestovanie prinesie integrovaná doprava
Žilinský samosprávny kraj intenzívne pracuje na projekte zavedenia integrovanej dopravy, ktorý počíta so spustením systému v roku 2019 v prvej etape na Kysuciach a Hornom Považí, následne v Turci, Liptove a na Orave.
viac
10.12.2017
V Michalovciach a okolí pribudne 14 nových autobusových spojov
Nové cestovné poriadky platné od nedele prinesú cestujúcim v Michalovciach a okolí viacero pozitívnych zmien. Pribudne tam 14 nových spojov a dve nové zastávky pre žiakov základných škôl v obci Klokočov a Vyšná Rybnica.
viac
09.05.2020
Od pondelka budú prímestské autobusy v TTSK jazdiť v prázdninovom režime
Cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v trnavskej župe čaká od budúceho týždňa zmena. Autobusy budú od pondelka 11. mája 2020 jazdiť v režime školských prázdnin.
viac
30.12.2020
Nitra bude pri predĺžení pešej zóny spolupracovať s STU
Mesto Nitra bude pri plánovanom predĺžení svojej pešej zóny spolupracovať s odborníkmi zo Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave. Mestskí poslanci už na svojom decembrovom rokovaní schválili podpis spoločného memoranda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %