Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.05.2018 12:44

Týždeň dopravnej výchovy v Malackách


Ilustračná snímka


Mesto Malacky pripravilo v rámci prevencie týždeň dopravnej výchovy pre štvrté ročníky základných škôl. V areáli ZŠ Záhorácka bude je dňoch od 14. do 18. mája rozložené mobilné dopravné ihrisko, ktoré postupne navštívia všetci malackí štvrtáci.


Bezpečnosť na cestách je súčasťou projektu preventívnej činnosti, ktorý garantuje vedúci Oddelenia preventívnych aktivít Mestskej polície v Malackách Vladislav Kunák. V rámci témy sa deťom vysvetlia pravidlá cestnej premávky – pravidlá korčuľovania, bicyklovania a pešej chôdze - a zdôrazní sa nutnosť ich dodržiavania. Na názorných príkladoch uvidia, ako sa správať a nesprávať na cestách, aké chyby sa robia najčastejšie a na čo sa zabúda. Získané teoretické vedomosti si žiaci môžu následne vyskúšať v praxi na pripravenom dopravnom ihrisku.

„Od tohto roku zavádzame v dopravnej výchove systém. Týždeň teoretickej a praktickej výučby budeme opakovať každý rok, vždy pre štvrtákov, aby sa naučili, ako sa správať a reagovať v cestnej premávke.“ uviedol V. Kunák.

Autor: (ts-msu)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2020
Školský areál na Záhoráckej sa mení
Základná škola na Záhoráckej je najväčšou budovou, ktorú vlastní mesto Malacky. Dlhodobé modernizačné dlhy sa však ozvali, a preto v posledných troch rokoch tam smerujú obrovské investície.
viac
04.06.2021
Mestskí policajti pripravili pre žiakov praktickú dopravnú školu
Mestskí policajti z Vysokých Tatier pripravili pre žiakov tatranských škôl praktickú dopravnú školu. Jej cieľom je preveriť správanie sa a reakčnosť detí na cestách.
viac
07.12.2021
Mesto Malacky zvažuje výstavbu novej ZŠ
V Malackách by mohla pribudnúť ďalšia základná škola (ZŠ), prioritne by mala byť určená pre deti z rýchlo sa rozrastajúcich mestských lokalít Rádek a Padzelek.
viac
10.08.2023
Mesto realizuje trojicu projektov zameraných na rekonštrukciu ZŠ
Mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota realizuje trojicu projektov zameraných na obnovu priestorov Základnej školy (ZŠ) Dr. V. Clementisa na Francisciho ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %