Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.03.2017 09:30

Turisti vítali jar a vodáci odomkli vody Torysy


Snímka zdroj: (MsÚ).


Prešovskí turisti v nedeľu vítali jar, vodáci sa zasa po prvýkrát plavili vlnami Torysy. V jej vodách skončili aj zapálené Moreny.


Tradícia turistického vítania jari má v Prešove už 61-ročnú tradíciu. V tomto roku sa podujatie uskutočnilo v rámci osláv 770. výročia prvej písomnej zmienky o meste Prešov. Hosťami tejto akcie boli aj turistickí kolegovia z partnerského mesta Nowy Sacz, ktorí pred samotným začiatkom podujatia boli prijatí aj v priestoroch radnice.

V tomto roku na podujatie prišlo približne 200 ľudí, ktorí sa spred budovy radnice presunuli k Toryse, a následne na Borkút, kde si pochutili na guláši.

Medzitým vodník - Zoltán Kolár – dreveným kľúčom „odomkol“  rieku a dovolil kajakárom vydať sa na prvý tohtoročný  splav. Následne vo vlnách Torysy skončilo aj 18 Moren – symbolov zimy. Tie pripravili nielen jednotlivé turistické kluby, ale aj vodáci či deti so svojimi rodičmi.

 

Autor: (mig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2017
Veľká noc na Liptove
Sviatky jari sú tu už čoskoro a na Liptove si návštevníci môžu užiť na jednom mieste zimnú atmosféru s lyžovačkou aj tropické teplo.
viac
15.04.2019
Morena, Morena, Morena...
Tradičné veľkonočné zvykoslovia odštartovali v nedeľu na breznianskom námestí. Spevom i tancom a následným hodením zapálenej Moreny do Hrona,sme sa v Brezne každoročne rozlúčili so zimou a privítali jar.
viac
07.03.2020
Knižnica P. O. Hviezdoslava oslavuje 95. výročie založenia
Celoročnou aktivitou s názvom 95 knižničných radostí sa Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove rozhodla osláviť 95. výročie svojho založenia.
viac
30.03.2023
Miestni obyvatelia budú vítať jar na tradičnom podujatí
Levočania budú po roku opäť vítať jar na tradičnom podujatí, tentoraz sa uskutoční v priestoroch historického mestského divadla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %