Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.05.2018 11:45

Turisti si v obci už môžu požičať i nabiť elektrobicykle


Prvú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle na Zemplíne v sobotu 26. mája 2018 otvorili v obci Veľaty v Trebišovskom okrese.


Prvú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle na Zemplíne v sobotu otvorili v obci Veľaty v Trebišovskom okrese. Súčasťou ponuky je požičovňa a úschovňa elektrických i klasických bicyklov, ale aj nabíjačka pre elektromobily.


Cyklodepo vedľa miestneho penziónu bude prístupné celoročne. Projekt s celkovými nákladmi zhruba 11.600 eur finančne podporil sumou 10.000 eur program Košického samosprávneho kraja (KSK) Terra Incognita.      

"Veľaty sú považované za vstupnú bránu cyklistov do Tokajskej vinohradníckej oblasti, keďže priamo odtiaľto začína žltá cyklotrasa prechádzajúca takzvanou Grófskou cestou do Čerhova a ďalej až k vyhliadkovej veži v Malej Tŕni. Nové cyklodepo je teda vítaným rozšírením portfólia služieb poskytovaných návštevníkovi, zvlášť s ohľadom na skutočnosť, že vyrástlo vedľa moderného ubytovacieho zariadenia," uviedla výkonná riaditeľka organizácie Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.       

Práve podobné projekty subjektov podnikajúcich v cestovnom ruchu majú podľa nej obrovský prínos pre danú lokalitu i celý región. "Cyklodepo zviditeľňuje toto miesto na mape elektromobility a robí ho tak atraktívnejším pre množstvo návštevníkov. Zároveň môže byť rozhodujúcim faktorom, kvôli ktorému sa rozhodnú tu ubytovať," dodala s tým, že projekt môže priniesť nezanedbateľný ekonomický prínos.       

Komplex Aqua Mária vo Veľatoch sa nachádza priamo na trase Tokajskej vínnej cesty a v jeho areáli často kempujú návštevníci z Holandska a Nemecka, ktorí na bicykloch vyrážajú na túry po okolí.

Podporný mechanizmus TOP výlety Terra Incognita sa spája s rozšírením zážitkov turistu v košickom regióne na trasách jednej z troch tematických ciest – vínnej, železnej a gotickej.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Leto s červeným muškátom. Súťaž o najkrajšiu výzdobu na Zemplínskej šírave
Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu pripravuje pri príležitosti osláv 50. výročia začiatku turistickej sezóny na Zemplínskej šírave súťaž o najkrajšiu muškátovú výzdobu.
viac
29.06.2019
Veterány opäť po roku očarili Zemplín
Najväčší zraz veteránov na Zemplíne má tohto roku medzinárodnú príchuť. Trasa Zemplín Veterán Rallye viedla až za hranice schengenu. Organizátori tiež hlásili výrazne vyšší počet prihlásených zahraničných posádok.
viac
11.01.2020
Na Zemplíne budú v roku 2020 platiť za odpad najviac Vranovčania
Zmenu sadzby poplatkov za zvoz a likvidáciu komunálneho odpadu (KO) zaznamenali takmer všetky okresné mestá na Zemplíne. Výnimkou sú Medzilaborce, kde sa poplatok nezmenil a je aj dlhodobo najnižší. Predstavuje sumu 13 eur na osobu a rok.
viac
08.01.2021
Situáciu na vodných tokoch na dolnom Zemplíne monitorujú vodohospodári v teréne
Situáciu na vodných tokoch Latorica a Trnávka s ich prítokmi v okresoch Michalovce, Trebišov a Sobrance v súvislosti s výdatnou zrážkovou činnosťou v uplynulých dňoch a vyhláseným druhým stupňom povodňovej aktivity monitorujú v teréne vodohospodári.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %