Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
26.12.2018 04:35

TSK zrekonštruoval za 182-tis. eur stravovaciu prevádzku v CSS Demy v Trenčíne


Ilustračná snímka (tsk)


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zrekonštruoval za 182-tis.eur prevádzku stravovania v Centre sociálnych služieb (CSS) Demy v Trenčíne. Kraj ako zriaďovateľ CSS okrem rekonštrukcie prevádzky kúpil aj novú gastrotechnológiu a nábytok.


Ako informoval riaditeľ CSS Demy Tibor Gavenda, centrum je od tohto roku aj miestom prvého špecializovaného zariadenia pre ľudí s autizmom. Vytvorením autistického centra sa rozšírila aj celková kapacita zariadenia, čím zároveň došlo k navýšeniu počtu stravníkov.       

„Naším cieľom je uspokojiť každého jedného stravníka v zariadení, aj preto sme pristúpili ku kompletnej rekonštrukcii kuchyne. Trenčiansky samosprávny kraj prišiel pred pár rokmi s projektom Zelená župa a práve zrekonštruovaná kuchyňa je dôkazom toho, že aj zariadenia sú schopné nakladať efektívnejšie s energiou. Súčasťou novej vzduchotechnickej jednotky v kuchyni je aj rekuperácia na spätné získavanie tepla vznikajúceho z prípravy jedál, čím by malo dôjsť k zníženiu celkových nákladov na energie,“ priblížil riaditeľ CSS Demy Tibor Gavenda.       

Centrum sociálnych služieb Demy v Trenčíne v súčasnosti poskytuje starostlivosť 50 deťom a mladým ľuďom s mentálnym postihnutím vo veku do 25 rokov, ďalších takmer 30 klientov je ubytovaných v špecializovanom zariadení pre ľudí s diagnózou autizmus. Rekonštrukcia kuchyne nie je jediným úspešným projektom zariadenia v tomto roku. Začiatkom októbra v centre sociálnych služieb otvorili jedinečnú zážitkovú záhradu pre ľudí s hendikepom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Rekonštrukcia administratívnej budovy na Trenčianskom hrade napreduje
Rekonštrukčné práce na dvoch významných projektoch na Trenčianskom hrade pokračujú podľa plánu. Podľa harmonogramu pokračujú aj práce na sprístupnení Južného opevnenia. Presvedčiť sa o tom prišiel osobne priamo na hrad v pondelok 18. marca 2019 aj trenčiansky župan Jaroslav Baška.
viac
25.11.2019
TSK zrekonštruoval mostné objekty v Porube, Skačanoch a v Plevníku Drieňovom
Do modernizácie troch mostných objektov Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investoval v tomto roku viac ako 662 tisíc eur. Župa plánuje zrekonštruovať aj most v Hornej Marikovej a na odbočke z obce Nedožery – Brezany.
viac
11.02.2020
Centrum sociálnych služieb Horelica otvorili po rekonštrukcii
Rekonštrukcia Centra sociálnych služieb (CSS) Horelica v Čadci v celkovej výške viac ako 450-tis. eur prinesie úsporu energií a väčší komfort klientov. Po otvorení CSS o tom v pondelok TASR informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martina Remencová.
viac
14.06.2022
TSK investuje do rekonštrukcie Obchodnej akadémie v Trenčíne 1,8 milióna eur
Zníženie energetickej náročnosti budovy je hlavným cieľom rekonštrukcie budovy trenčianskej obchodnej akadémie. Prípravu rekonštrukcie komplikoval fakt, že časť školy je kultúrnou pamiatkou. Informoval o tom predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %