Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.01.2019 10:10

Trojkráľový výjazd trenčianskeho župana


Snímka (tsk)


Oceniť celoročnú prácu zložiek záchranného systému a cestárov a poďakovať sa im za ňu nezabudol trenčiansky župan Jaroslav Baška ani vo zvyšných troch okresoch Trenčianskeho kraja.


Poslednú decembrovú nedeľu a na Silvestra smerovali kroky predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na okresné riaditeľstvá policajného zboru, hasičského zboru či cestmajsterstiev Správy ciest TSK v 3 okresoch na hornej Nitre a v 3 okresoch na severe kraja. Trojkráľovým výjazdom v okrese Trenčín, Nové Mesto nad Váhom a Myjava ukončil trenčiansky župan sériu sviatočných návštev.

Polícia, hasiči, strediská Správy ciest TSK. K týmto tradičným zastávkam trenčianskeho župana každoročne v okrese Trenčín pribúda aj návšteva strediska 112. Slová uznania a vďaky, ktoré si v prvú januárovú nedeľu vypočuli z úst predsedu Trenčianskeho kraja, sú to najmenej, čo si pracovníci zložiek záchranného systému a Správy ciest TSK zaslúžia. V službe a neustále k dispozícii ochrániť život, zdravie a majetok obyvateľov kraja sú totiž nielen počas roka, ale i počas sviatkov. „Tieto sviatočné výjazdy absolvujem každoročne na sklonku starého roka a začiatku nového roka. Veľmi si vážim prácu zložiek záchranného systému a cestárov Správy ciest a práve prostredníctvom takejto osobnej návštevy im chcem poďakovať za prácu vykonanú v uplynulom roku a zároveň im popriať všetko najlepšie do nového roka 2019,“ uviedol župan Baška.      

Predseda kraja v rámci návštev jednotlivých cestmajsterstiev SC TSK informoval jej zamestnancov o plánovaných investíciách župy do obnovy techniky i navýšení miezd nízkopríjmových zamestnancov. „Od roku 2019 bude po obdobie štyroch rokov prostredníctvom Správy ciest TSK investovaných do nákupu a obnovy techniky 2,5 mil. eur. Druhou dobrou správou je navýšenie platov o minimálne 10%;  pri niektorých zamestnancoch, ktorí mali najnižšie tabuľkové platy, o 15-17%. Od januára 2020 príde k ďalšiemu navýšeniu miezd, a to o 10%,“ prezradil trenčiansky župan Jaroslav Baška. Na myjavskom stredisku Správy ciest TSK sa predseda TSK počas návštevy pozrel i na prebiehajúcu rekonštrukciu administratívnej budovy či modernizáciu sociálnych zariadení pre zamestnancov na cestmajsterstve v Trenčíne.   

V Novom Meste nad Váhom sa k trenčianskemu županovi v rámci návštev zložiek záchranného systému a stredísk Správy ciest TSK pridal aj podpredseda TSK a primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Trstenský.

 

Autor: (bj)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2016
Zariadenia sociálnych služieb v TSK si tento rok prilepšia takmer o 1,2 milióna
Zariadenia sociálnych služieb v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) si vďaka efektívnemu hospodáreniu kraja v minulom roku tento rok prilepšia takmer o 1,2 milióna eur. TSK v minulom roku hospodáril s prebytkom 14,6 milióna eur.
viac
15.05.2017
Zákon pomôže krajským samosprávam riešiť problémy s usporiadaním pozemkov
Predseda TSK Jaroslav Baška spoločne s kolegami z NR SR, ktorí sú zároveň poslancami Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja, a tiež s poslancami za stranu MOST – HÍD predložili doplňujúci návrh k novele zákona o pozemkových úpravách.
viac
27.11.2018
TSK bude v budúcom roku hospodáriť s takmer 200-miliónovým rozpočtom
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bude v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom takmer 200 miliónov eur. Rozpočet na rok 2019 schválili na svojom pondelkovom (26. 11.) zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
11.12.2018
Pôvodne škola bez vlastných priestorov, dnes jedna z najlepších SOŠ na Slovensku
K mestu Považská Bystrica už 50 rokov neodmysliteľne patrí vychýrená Obchodná akadémia. Počas polstoročia svojej existencie ju viedli traja riaditelia, vďaka ktorým sa z pôvodnej Strednej ekonomickej školy stala vyhľadávaná vzdelávacia inštitúcia nielen v kraji, ale aj na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %