Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.02.2018 06:15

Trofeje poľovnej zveri v Ponitrianskom múzeu v Nitre


Plagát - pozvánka


Ponitrianske múzeum v Nitre pripravuje na marec XXXII. ročník výstavy trofejí poľovnej zveri ulovenej v revíroch v pôsobnosti Obvodnej poľovníckej komory Nitra.


Vystavované trofeje sú odrazom nielen samotnej úrovne genofondu, ale aj celého systému celoročnej starostlivosti o zver, ako zložky prírodného bohatstva Slovenskej republiky. Na výstave je bude možné vidieť trofeje raticovej zveri (jelenej, danielej, srnčej, muflónej a diviačej) a lebiek šeliem ulovených v poľovníckej sezóne r. 2017/2018. Vystavené trofeje a sprievodný katalóg poskytujú prehľad o počte zveri v revíroch, správnom selektívnom love trofejových jedincov, ako i bodovanie trofejí a udeľovanie medailí. Výstava je doplnená preparátmi poľovných druhov zveri zo zbierok Ponitrianskeho múzea.

Autor: Zdroj: www.muzeumnitra.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2018
Ponitrianske múzeum pripravuje výstavy venované krojom
Ponitrianske múzeum pripravuje na november vo svojich pobočkách v Šali a v Zlatých Moravciach nové výstavy. Podľa slov PR manažérky múzea Ľubice Packovej-Zahradárovej sa budú obe venovať ľudovým krojom.
viac
04.03.2019
V Ponitrianskom múzeu vystavia stovky trofejí poľovnej zveri
Ponitrianske múzeum aj tento rok predstaví výsledky chovateľskej práce poľovníkov. Na výstave uvidia návštevníci stovky kusov trofejí jelenej, danielej, srnčej, muflonej i diviačej zveri a tiež lebky šeliem.
viac
27.03.2021
Ponitrianske múzeum priblíži atmosféru aristokratických poľovačiek
Zaujímavosti o poľovačkách aristokracie prináša výstava, ktorú v piatok sprístupnili v Ponitrianskom múzeu v Nitre. Expozícia s názvom Na postriežke so šľachtou v revíroch pod Tribečom ponúkne aj množstvo informácií o poľovných revíroch bývalej Nitrianskej a Tekovskej župy v rokoch 1800 až 1945.
viac
30.10.2021
Ponitrianske múzeum predstavuje obdobie pred príchodom Slovanov
Obdobie pred príchodom Slovanov na Ponitrie dokumentuje výstava Germáni a ich kultúra, ktorú pripravilo Ponitrianske múzeum v Nitre. Partermi výstavy sú Nitriansky samosprávny kraj a Archeologický ústav Slovenskej akadémie vied (SAV) v Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %