Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.01.2019 09:05

Trnavská župa: Organizácie cestovného ruchu budú postupovať spoločne


Zakladateľskú zmluvu pre vznik KOCR dnes podpísal trnavský župan Jozef Viskupič s oblastnými organizáciami cestovného ruchu: OOCR Rezort Piešťany, OOCR Trnava Tourism a OOCR Žitný Ostrov.


Novým impulzom pre cestovný ruch v trnavskej župe je vznik Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR). Jej úlohou bude podpora propagácie kraja, regionálnych produktov či služieb a podpora malých a stredných podnikateľov.


„Teší ma, že systémová zmena stratégie župy v podpore cestovného ruchu má ďalší konkrétny výsledok. Podarilo sa nám združiť kľúčových aktérov v cestovnom ruchu v kraji a zakladáme KOCR. Považujem to za najlepší funkčný model podpory budovania Trnavského kraja ako destinácie cestovného ruchu a zároveň ako značky kvality,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Zakladateľskú zmluvu pre vznik KOCR dnes podpísal trnavský župan Jozef Viskupič s  oblastnými organizáciami cestovného ruchu: OOCR Rezort Piešťany, OOCR Trnava Tourism a OOCR Žitný Ostrov.

Predsedom KOCR sa stal trnavský vicežupan Pavol Kalman a výkonným riaditeľom bude Jaroslav Hric, riaditeľ Odboru cestovného ruchu, podpory podnikania a životného prostredia TTSK.

Úlohou KOCR bude predovšetkým podpora propagácie kraja z pohľadu cestovného ruchu a regionálnych produktov či služieb, v ktorých sa spája nielen jedinečnosť regiónu, ale aj podpora malých a stredných podnikateľov z kraja. Začiatok roka 2019 je bohatý na výstavy a veľtrhy cestovného ruchu, kde je zabezpečená aj účasť trnavskej župy a jednotlivých OOCR.

Ako doplnil trnavský vicežupan Pavol Kalman „účasťou na veľtrhoch v rámci Slovenska, ale aj v zahraničí, chceme priblížiť potenciálnym návštevníkom náš kraj ako atraktívnu destináciu. V januári a februári sa zúčastníme na veľtrhoch v Brne, Bratislave, Budapešti, Bruseli a vo Viedni.“

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2020
Trnavská župa pomôže piešťanským plavcom
Trnavský župan Jozef Viskupič sa stretol s občianskymi aktivistami, ktorí sa dlhodobo zasadzujú o rozvoj možností plaveckých športov v Piešťanoch.
viac
31.10.2020
Poďakovanie, podpora a prosba pred víkendom
Trnavský samosprávny kraj poskytuje súčinnosť pri celoplošnom testovaní obyvateľstva na ochorenie COVID-19, ktoré je organizované predovšetkým Ministerstvom obrany SR, Ministerstvom zdravotníctva SR, okresnými úradmi a obcami a mestami.
viac
08.07.2022
Letný cyklobus zo Senca na Žitný ostrov začal premávať
Cyklobus Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj zážitkov, premávajúci "od vody k vode" na trase Senec - Jelka - Šamorín, Čilistov a späť začal premávať aj v tejto letnej turistickej sezóne.
viac
20.04.2023
KOCR Trnavský kraj vypraví cyklobusy do Malých Karpát aj na Žitný ostrov
Autobusy, ktoré cestujúcich odvezú i s bicyklami, už čoskoro prepoja Záhorie a Piešťany a návštevníci Thermalparku v Dunajskej Strede to vďaka nim budú mať bližšie k vodám Žitného ostrova. Informoval o tom Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %