Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
19.04.2018 03:22

Tretia výzva Dunajského fondu pre lepšie prostredie rieky


Ilustračná snímka


Stredoeurópska nadácia vyhlasuje grantovú výzvu v rámci svojho nadačného programu Dunajský fond. Zámerom výzvy je podporiť projekty, ktoré smerujú ku skvalitňovaniu verejných priestranstiev a života okolo Dunaja a Malého Dunaja.


Grantová výzva je realizovaná vďaka finančnej podpore prispievateľov. Bude v nej k dispozícii na prerozdelenie minimálne 58-tisíc eur. O podporu vlastných verejnoprospešných projektov sa môžu uchádzať neziskové organizácie, pokiaľ sledujú aspoň jeden z cieľov grantovej výzvy:

bližší kontakt s riekou, bohatší život na rieke, vrátane ochrany a zachovania prírodných hodnôt,plynulejší a príjemnejší pohyb pri/na rieke,spojenie prostredníctvom rieky so susedmi a ďalšími štátmi/sídelnými celkami. 

Žiadosti je možné podávať do 23. apríla 2018. Podrobné podmienky a formulár sú  na webovej stránke Dunajského fondu www.dunajskyfond.sk. Podporené môžu byť samostatné projekty, ako aj ucelené čiastkové aktivity v rámci rozsiahlejších a dlhodobých projektov.

Prijaté žiadosti bude hodnotiť odborná porota, ktorá pozostáva z členov Kruhu poradcov Dunajského fondu. Medzi nimi sú osobnosti pôsobiace v oblastiach architektúry, urbanizmu, ochrany prírody a  športovo-rekreačných aktivít na rieke. Hodnotenie žiadostí bude prebiehať v dvoch postupových kolách, pričom v záverečnom kole postupujúci žiadatelia budú prezentovať svoje projekty osobne pred porotou. Konkrétnu výšku finančnej podpory víťazným projektom schváli správna rada Stredoeurópskej nadácie. Výsledky grantovej výzvy budú zverejnené najneskôr 15. augusta 2018 na webovej stránke Dunajského fondu.

V rámci doterajších dvoch grantových výziev bolo podporených už 13 verejnoprospešných projektov, pozdĺž celého slovenského toku Dunaja  ako aj  Malého Dunaja sumou vo výške takmer 75-tisíc eur. 

Dunajský fond je nadačným programom Stredoeurópskej nadácie. Je platformou združujúcou ľudí, zdroje a nápady v prospech rozvíjania a ochrany verejných priestranstiev na rieke a skvalitňovania vzťahov a života na nej.

Autor: (ts – TTSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2016
Fórum Dunajského fondu vyhlási novú grantovú výzvu
Prezentácia úspešných projektov i hľadanie spôsobov, ako realizovať ďalšie kvalitné nápady v prospech verejných priestranstiev a infraštruktúry okolo rieky Dunaj, budú témami tohtoročného Fóra Dunajského fondu.
viac
04.10.2016
Vyhlásili druhú grantovú výzvu Dunajského fondu
V rámci nadačného programu Dunajský fond vyhlásila 3. októbra 2016 Stredoeurópska nadácia druhé grantové kolo, ktoré je zamerané na oživovanie a skvalitňovanie verejných priestorov na Dunaji a Malom Dunaji. Informoval o tom Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.
viac
06.12.2016
Na žiadanie grantu z Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne
Na podanie žiadosti o grant Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne. Neziskové organizácie môžu požiadať o podporu svojich projektov do 15. decembra.
viac
22.05.2017
Na projekty oživenia okolia Dunaja poputuje vyše 55 000 eur
Na podporu projektov na kultivovanie a oživenie prostredia Dunaja a Malého Dunaja poputuje z Dunajského fondu vyše 55 000 eur. Peniaze v rámci druhej grantovej výzvy získalo osem projektov neziskových organizácií. Podporené budú aktivity od Bratislavy až po Komárno.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %