Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
14.11.2018 06:55

Tretí ročník Vrchárskej koruny Trenčianska finišuje


Ilustračná snímka


Účastníkov najviac potrápil vrchol Makyta. Na zdolanie všetkých 20 výziev máte čas už len do konca novembra!


Ďalší ročník jedného z najúspešnejších cykloturistických projektov v Trenčianskom kraji sa blíži k svojmu vrcholu. Cyklistickým a turistickým nadšencom tentokrát ponúkol okrem 3 tradičných aj 17 nových vrcholov, vrátane jedinej slovenskej jaskyne s oltárom, rozhľadne s výhľadom na tri kraje či hradov dýchajúcich históriou. Na zdolanie tretieho ročníka Vrchárskej koruny Trenčianska (VKT) zostávajú už len dva týždne!

Projekt Vrchárska koruna Trenčianska vstúpil do svojho tretieho ročníka s ambíciou ponúknuť milovníkom prírody, histórie i adrenalínu zaujímavé a unikátne vrcholy, tentokrát o niečo dostupnejšie aj pre rodiny s deťmi. Zastúpenie v ňom majú všetky okresy Trenčianskeho kraja, znížila sa však náročnosť trás i dostupnosť jednotlivých vrcholov. „Každým rokom sa snažíme okrem zdatných športovcov prilákať aj viac cykloturistických rodín či širokú verejnosť. Aj z tohto dôvodu je ku všetkým vrcholom prístupná cyklocesta,” vysvetlil jeden z trojice organizátorov Radoslav Tilandy.

Prvé dva ročníky VKT doposiaľ úspešne absolvovalo takmer 300 účastníkov. V tom aktuálnom, ktorý odštartoval 10. apríla 2018 krátkym výjazdom a výstupom na Kozí vrch v trenčianskom mestskom parku Brezina, sa k nim pridalo ďalších 158, z toho 115 cyklistov a 43 turistov. Všetky tri ročníky zatiaľ úspešne absolvovalo 48 cyklistických a 12 turistických nadšencov. Atraktívne vrcholy tento rok prilákali aj 59 nováčikov. Z pohľadu pohlaví vedú s veľkým náskokom muži. Tých sa do tretieho ročníka zapojilo už 92, spolu s 23 ženami a 7 držiteľmi VKT zo susednej Českej republiky. „Väčšina držiteľov VKT určila za najťažší vrchol najmasívnejší vrch západnej časti Javorníkov – Makytu, ktorá leží na hranici medzi Trenčianskym a Zlínskym krajom. Teší nás, že účastníci ocenili najmä výber vrcholov, z ktorých mnohé predtým vôbec nepoznali. Naším cieľom je predstaviť ľuďom nové a zaujímavé miesta v Trenčianskom kraji,” povedal druhý z organizátorov VKT Pavel Babica.

Ročník, ktorý účastníci i organizátori označujú ako doposiaľ najlepší, najzaujímavejší a s najväčším počtom sprievodných akcií, obohatili aj spoločné výjazdy na kontrolných dňoch i otvorení dvoch úsekov Vážskej cyklomagistrály medzi obcou Horná Streda a Novým Mestom nad Váhom a mestom Púchov a obcou Nimnica. Hlavným partnerom projektu je, tak ako po minulé roky, Trenčiansky samosprávny kraj a krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región.

Ak patríte k tým, ktorým v zozname zostávajú posledné výzvy VKT 2018, využite príležitosť, ktorú ponúka zatiaľ priaznivé novembrové počasie na ich zdolanie a rozšírte rady držiteľov čoraz obľúbenejšej Vrchárskej koruny Trenčianska! Všetky potrebné informácie nájdete na webovom sídle organizátora i partnerov projektu.

Autor: (ts-tsk-Lenka Kukučková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2016
Bicykluje srdcom a motivuje silou
Správca nadácie TA3 Peter Káčer sa už po tretíkrát pripravuje na charitatívnu jazdu bicyklom po Slovensku.
viac
17.03.2018
V lesoch osadia aj novú drobnú cykloturistickú infraštruktúru
Finančná čiastka pre obnovené značkovanie na cyklistických a turistických trasách zostáva rovnaká ako po minulé roky. Z rozpočtu Trenčianskej župy sa za 20 tisíc eur obnoví viac ako 140 km značiek na cykloturistických trasách.
viac
04.05.2019
Do práce na bicykli bude za Úrad TSK počas mája jazdiť 24 zamestnancov a 6 tímov
Druhý májový deň sa pred budovou župného úradu v Trenčíne stretli zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a študenti troch stredných župných škôl, aby spoločne na bicykloch odštartovali šiesty ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli.
viac
01.03.2021
Štartuje nová sezóna Trnavského bikesharingu
Od pondelka 1. marca začína v Trnave tretia sezóna Trnavského bikesharingu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %