Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.02.2018 05:57

Trenčín sa pripravuje na klimatické zmeny, na stratégiu získal 105-tisíc eur


Ilustračná snímka zdroj: trencin.sk


Mesto Trenčín by malo mať do konca tohto roku vypracovanú adaptačnú stratégiu na klimatické zmeny. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 – 2020 získalo vo výzve zelená infraštruktúra z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na vypracovanie stratégie takmer 105-tis.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, adaptačná stratégia je pre mesto dôležitá najmä pre zodpovedné plánovanie udržateľného urbanizmu, aby bolo územie Trenčína schopné koncepčne čeliť klimatickým zmenám a z nich vyplývajúcim rizikám. Dokument bude podkladom pre prijatie všeobecne záväzného nariadenia o adaptačnej stratégii.       

„Dokument bude okrem iného obsahovať aj návrh adaptačných opatrení v environmentálnej, ekologickej, sociálnej i ekonomickej oblasti na elimináciu negatívnych vplyvov klimatických zmien s využitím ich pozitívnych účinkov,“ doplnila hovorkyňa.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2017
Nitra bude hľadať spôsoby, ako zmierniť dopady klimatických zmien
Nitrianska radnica sa chce zapojiť do projektu, ktorého výsledkom má byť zhodnotenie súčasného stavu mestskej zelene a zároveň hľadanie spôsobov, ako zmierniť dopady klimatických zmien.
viac
24.03.2020
Klimatické zmeny ovplyvnia množstvo a kvalitu vody v riekach
Klimatické zmeny ovplyvnia množstvo a kvalitu vody, ktorá prúdi v riekach. Vplyvom klimatických zmien dochádza aj k zmenám zrážok, ich rozdelenia, výparu a odtokových pomerov v povodí. Uviedol to Miloš Rusnák z Geografického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV).
viac
26.03.2020
Vplyvom klimatických zmien budú problémami sucho a povodne
Hlavným problémom sa vplyvom klimatických zmien stane sucho. Druhým extrémom budú prívalové povodne. Tvrdí to Miloš Rusnák z Geografického ústavu Slovenskej akadémie vied.
viac
12.05.2020
Správa o Agende 2030 pripomína rozpor pri riešení zadržiavania vody
Správa o dosiahnutých výsledkoch v národných prioritách implementácie Agendy 2030 pripomína rozpor v oblasti vodného hospodárstva pri riešení zadržiavania vody. Problém je medzi technickými a prírode blízkymi opatreniami v krajine.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %