Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
24.02.2018 07:58

Trenčiansky kraj hľadá nové formy podpory práce s deťmi a mládežou


Logo TSK


Mladým ľuďom je potrebné vytvoriť vhodné podmienky na osobnostný rozvoj, musíme hľadať nové formy podpory práce s deťmi a mládežou. Na štvrtkovom zasadnutí Medzisektorovej pracovnej skupiny (MSPS) pre mládež Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) to povedal podpredseda TSK Jozef Božik.


Členovia pracovnej skupiny v rámci troch samostatných workshopov vyhodnotili minuloročné aktivity súvisiace s Koncepciou rozvoja práce s mládežou TSK a prijali Akčný plán na tento rok. V roku 2018 budú členovia MSPS pre mládež TSK klásť väčší dôraz najmä na sieťovanie aktérov v oblasti práce s mládežou a zvýšenie informovanosti prierezovo pre všetky oblasti obsiahnuté v koncepcii.       

Podľa riaditeľa odboru mládeže Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivana Hromadu pripravuje rezort školstva novelu zákona o podpore práce s mládežou. "Na úrade TSK sme si vypočuli návrhy a pripomienky k fungovaniu a kompetenciám regiónov v oblasti práce s mládežou. Tie by nám mali pomôcť vytvoriť účinný mechanizmus a zistiť, akým spôsobom sa dá podporiť práca s mládežou zo zákonnej úrovne,“ vysvetlil Hromada s tým, že zákon chcú pripraviť participatívnym spôsobom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Medzilaborciam schválili dotáciu na škôlku pre deti z rómskych komunít
Medzilaborce boli úspešné pri získavaní dotácie na projekt výstavby materskej školy na Zámočníckej ulici pre 80 detí prevažne z marginalizovaných rómskych komunít (MRK). Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán mestu schválilo na projekt sumu 617 500 eur.
viac
18.10.2018
Na tvorbe Akčného plánu transformácie regiónu horná Nitra pracuje tím expertov
Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa v stredu 17. októbra 2018 stretli členovia Pracovnej skupiny pre prípravu a implementáciu Akčného plánu transformácie regiónu horná Nitra, zástupcovia Slovenskej akadémie vied a ďalších zainteresovaných strán.
viac
02.11.2018
Od budúceho roka výrazne porastú mzdy nízkopríjmových skupín zamestnancov
Návrh Rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na roky 2019 - 2021 počíta so zvyšovaním platov zamestnancov pracujúcich v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti župy, a to na úseku sociálnych a kultúrnych služieb, školstva i dopravy.
viac
02.08.2021
Rezort školstva: vznikla expertná skupina pre duševné zdravie
Venujte pozornosť duševnému zdraviu. Táto výzva nebola nikdy taká aktuálna ako práve v dobe pandémie a v období po nej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %