Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
29.06.2018 02:32

Trenčianske Stankovce sa po šiestykrát nadýchnu vojenskej histórie


Plagát- pozvánka


Obec Trenčianske Stankovce v sobotu 30. júna 2018 opäť ovládne bojová technika. Na podujatí s názvom Tankové dni Laugaricio 2018 prebehne letecký i tankový súboj, bojová ukážka z roku 1945 a mnoho ďalších historických rekonštrukcií.


Tankové dni Laugaricio - Deň s Pozemnými silami Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) sa zaradili medzi tradičné podujatia v Trenčianskom kraji. Uplynulý ročník sa z hľadiska návštevnosti mohol pýšiť prívlastkom rekordný. Originály i repliky bojovej techniky z obdobia svetových vojen si prišlo obzrieť viac ako 15 tisíc nadšencov z klubov vojenskej histórie z krajín strednej a východnej Európy, ale aj z radov odbornej či laickej verejnosti.

Histórie sa môžete po šiestykrát nadýchnuť opäť aj tento rok. V sobotu 30. júna 2018 sa na „vojnovom“ poli v TrenčianskychStankovciach odohrá letecký súboj z 1. svetovej vojny, bojová ukážka Oslobodenie západného Slovenska 1945, prelet Aero L-29 Delfín, ukážky Ozbrojených síl Slovenskej republiky či tankový súboj Lov na Pantera. Deň s OS SR začína o 10.00 h promenádou zúčastnenej techniky.

Nad podujatím Tankové dni Laugaricio 2018 prevzal záštitu minister obrany SR Peter Gajdoš a predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. Akcia je organizovaná s finančnou podporou TSK.

Tešíme sa na Vašu účasť.

Autor: (tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2017
V Komárne obnovili radničnú vežu
Počas jesenného obdobia dostala radničná veža - príbytok komárňanského husára - nový zovňajšok. Oprava bola potrebná už aj z toho hľadiska, že situácia naokolo bola životu nebezpečná, nakoľko opadávala omietka. 
viac
03.06.2020
Kúriu Ambrovec po trojročnej prestávke opäť sprístupnili verejnosti
Honosne zariadený interiér šľachtického obydlia, život a tvorbu Jozefa Miloslava Hurbana a historické nálezy z hradu Beckov ponúka návštevníkom zrekonštruovaná kúria Ambrovec v Beckove. Po trojročnej prestávke je po utorkovom slávnostnom otvorení pripravená od stredy (3. 6.) prijímať návštevníkov.
viac
11.11.2020
Mesto získalo 736 946 eur z nórskych fondov na opravu kaštieľa
Mesto Želiezovce získalo 736.946 eur z grantového mechanizmu EHP a Nórska na obnovu strechy a severovýchodného krídla kaštieľa v Želiezovciach. Potvrdila to vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.
viac
31.08.2021
Požiar poškodil NKP Hálovu drevenicu vo Važci
Národnú kultúrnu pamiatku Hálovu drevenicu vo Važci v nedeľu ráno zasiahol požiar. Objekt pod súpisným číslom 41 stojí v záhrade Hálovho domu, ktorý je expozíciou Liptovskej galérie Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %