Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
28.08.2019 09:10

Tradičné podujatie Klokočinský jarmok v Nitre dovŕši tohto roku plnoletosť


Ilustračný výrez plagátu


Na návštevníkov počas troch dní čaká bohatá jarmočná ponuka tovarov, občerstvenia a zábavy. Klokočinský jarmok potrvá tri dni, v priestranstve nad Mikovíniho ulicou uskutoční od 29. do 31. augusta.


Vo štvrtok 29. augusta nitriansky Agility klub predvedie ukážky poslušnosti psov, čo je vždy vítaným oživením podujatí hlavne pre deti. Sranda banda prináša na jarmok svoju Bruchovraveckú show v podaní univerzálneho zabávača, profesionálneho bruchovravca Wolfiho. Veselá skupina zvierat zaručene pobaví nielen deti, ale aj dospelých, keďže v predstavení sa snúbi humor pre rôzne vekové kategórie s originálnymi pohybmi, zaujímavými charaktermi postáv a pútavými príbehmi.  O pol šiestej večer, keď už bude  priestranstvom rozvoniavať Kotlíková fazuľovica, bude pódium patriť slovenskej hudobnej skupine Bukasový masív, ktorá je charakteristická hudobnou tvorbou v osobitom dialekte.

Po oficiálnom otvorení Klokočinského jarmoku sa diváci môžu tešiť na šlágre, repete hity a ľudovky v podaní hudobnej skupiny Orions a jedného z najpopulárnejších slovenských zabávačov a imitátorov Števa Hruštinca. Veselá tancovačka potrvá do desiatej večer.

Veselý jarmočný program pokračuje aj v piatok od 16-tej hodiny. Pozývame všetky deti, aby spolu s Notovým Dannym zažili zázrak hudby. Po veselom hudobnom predstavení sa so svojím vystúpením  predvedú aj karatisti z Tornado Teamu Nitra a tanečníci z Tanečnej akadémie Nitra.

Podvečernú pohodu oživí zaujímavá folklórna skupina Rocháň zo Slažian  s pásmom Dožinky. Skupina čerpá námety zo starých zvykov, tradícií a z rozprávania spoluobčanov. Milovníci dobrého jedla sa môžu tešiť na tradičný Klokočinský guláš, po ktorom už rozprúdi náladu známa nitrianska kapela Dora. Od pol deviatej večer si spolu so skupinou Queenmania môžeme všetci zaspomínať na slávne hity hudobnej skupiny Queen a jej známeho speváka Fredy Mercuryho. Skupina vystupovala v 25 štátoch Európy i v USA, bola ocenená nemeckým časopisom Kunstler Magazine za najlepšieu interpretáciu skupiny Queen v Európe. Spevák skupina Queenmania  Peter Paul Pačut sa stal Mužským hlasom roka 2018 – ocenenie mu v roku 2018 udelili v Las Vegas. 

V sobotu medzi štvrtou a piatou môžu všetci kreatívci priniesť strašiaky z tekvíc ako aj rôzne výtvory prírody medzi k pódiu Klokočinského jarmoku, kde sa o pol šiestej večer uskutoční aj vyhodnotenie najzaujímavejších a najkrajších výtvorov. Medzitým už o 16.30 hodine  predstaví svoje činnosti Centrum voľného času Domino. Sladká kukurička a bublinky, to čaká na všetky prítomné deti. Bublinkové mecheche s TOMíkom naberá nový rozmer. Od tisícov maličkých bubliniek, ktoré lietajú všade naokolo, až po obrovitánske bubliny, ktorých sa chcete dotknúť.

Nitrianska mladá kapela Sematam príde ľudí zabávať a dobíjať energiou o pol siedmej večer. Ich hudba obsahuje prvky funky, popu a hip-hopu, doplnené o ich jedinečný štýl.

Záver tohtoročného jarmoku bude patriť Taste Of  Brass Orchestra, slovenskému orchestru, ktorý interpretuje hudbu 60. a 70. rokov minulého storočia vo vlastných aranžmánoch.

Ohňová show s historickou skupinou Bojník urobí bodku za tohtoročným jarmokom.

Celým podujatím, ktoré pripravilo mesto Nitra, bude sprevádzať Roman Valkovič.

Využite každodennú bohatú ponuku jedál, nápojov, atrakcií a dobrú príležitosť na stretnutia s priateľmi!

Autor: Zdroj: www.nitra.eu


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2018
Adventné mestečká vzniknú na Nitrianskom hrade i Klokočine
Adventné a vianočné mestečká v Nitre nebudú tento rok iba na Svätoplukovom námestí v jej centre, ale aj na ďalších miestach. Sviatočnú atmosféru a kultúrny program budú môcť návštevníci zažiť aj na Nitrianskom hrade či na sídliskách.
viac
06.09.2019
V Trnave sa začína Tradičný trnavský jarmok
Jedným z najvýznamnejších kultúrno-spoločenským podujatím mesta Trnava je veľkolepý Tradičný trnavský jarmok, ktorý je návratom k tradíciám dávnych miestnych trhov. Neoddeliteľnou súčasťou jarmoku sa stalo aj obľúbené podujatie Stredovek pod hradbami.
viac
26.08.2021
Po vlaňajšej pandemickej prestávke sa bude opäť konať Klokočinský jarmok
Tradičné špeciality, kultúrny program a množstvo koncertov ponúkne 19. ročník Klokočinského jarmoku. Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina sa bude po minuloročnej pandemickej prestávke konať v piatok 27. a v sobotu 28. augusta.
viac
24.08.2023
Klokočinský jarmok opäť ponúkne kolotoče, koncerty aj dobré jedlo
Koncerty, program pre deti a stánky s rôznymi špecialitami ponúkne aj tento rok tradičný Klokočinský jarmok. Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina sa bude konať od 26. do 28. augusta na tradičnom priestranstve po pravej strane Hviezdoslavovej triedy a Mikovíniho ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %