Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.03.2018 10:27

Tradičná veľkonočná výstva už 10. rok v priestoroch foyer Úradu ŽSK


Ilustračná snímka


V priestoroch foyer Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa v stredu 21.03.2018 začala už tradičná veľkonočná výstava výrobkov klientov zariadení sociálnych služieb v Žilinskom kraji.


Na výstave prezentuje svoje práce 25 zariadení, 24 z nich je v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja a jeden neverejný poskytovateľ. ,,Ide o domovy sociálnych služieb a špecializované zariadenia, ktoré poskytujú starostlivosť klientom s mentálnym alebo so telesným znevýhodnením, či klienti zo zariadení núdzového bývania a z útulkov,“ povedala riaditeľka odboru sociálnych vecí Marta Pauková.

Vystavované dekorácie s veľkonočnou tematikou vytvorili klienti zariadení sociálnych služieb v rámci terapie a voľnočasových aktivít. Na otvorení výstavy za účasti predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej predviedli klienti zariadení ukážku zdobenia veľkonočných vajíčok, piekli palacinky, spievali a zahrali na harmonike. ,,Pre týchto ľudí je veľmi dôležité, že opäť cítia, že sú potrební, že ich práca má zmysel. Zároveň je to aj prezentácia práce zamestnancov samotného zariadenia. Je to dôkaz, že naozaj majú záujem rozvíjať činnosti s klientmi a starať sa o to, aby sa cítili príjemne,“ povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Výstava unikátnych ručne robených výrobkov bude prístupná pre verejnosť až do Veľkej noci a do stredy 28. 3. 2018 bude možné si ich aj zakúpiť.

Autor: (ts-zsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Mosty kultúry
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo tohto roku pre žiakov stredných škôl projekt pod názvom Mosty kultúry.
viac
20.03.2017
Veľkonočnú výstavu vytvorili klienti domovov sociálnych služieb
V priestoroch foyer Žilinského samosprávneho kraja začala 16. marca tradičná výstava Veľká noc v zariadeniach sociálnych služieb. Od 16. marca do 18. apríla ponúka 27 stánkov unikátne ručne vyrobené dekorácie s tematikou Veľkej noci.
viac
15.09.2017
Tradičná župná výstava jesene je späť
Aj tento rok pripravili klienti domovov sociálnych služieb (DSS) v pôsobnosti Žilinskej župy tradičnú jesennú výstavu. Priestory foyer Žilinského samosprávneho kraja zaplnilo 27 vystavovateľov z 26 DSS, ktorí pre návštevníkov pripravili unikátne výrobky z dreva, skla, hliny, textilu či papiera.
viac
08.08.2022
BBSK pokračuje s projektom výstavby zariadenia sociálnych služieb v Krupine
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje s projektom výstavby nového zariadenia sociálnych služieb v Krupine. Ako potvrdila hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková, tento projekt je v štádiu prípravy projektovej dokumentácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %