Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.01.2019 09:25

Telocvičňa ZŠ v Mníšku nad Hnilcom prejde kompletnou rekonštrukciou


Ilustračná snímka, zdroj: ZŠ Mníšek nad Hnilcom


Telocvičňa základnej školy (ZŠ) v obci Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica prejde rekonštrukciou. Obec, ako jej zriaďovateľ, získala na obnovu dotáciu z Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške takmer 150-tis. eur.


S prácami v interiéri by sa podľa starostu Ľudovíta Kujnischa mohlo začať v januári.  "Už je to súrne, do telocvične nám zatekalo a znehodnocovala sa palubovka. Už asi trikrát sme sa zapojili do rôznych výziev, teraz sme boli konečne úspešní," povedal pre TASR s tým, že pôjde o kompletnú rekonštrukciu. Týkať sa bude cvičebného priestoru vrátane náraďovne, elektroinštalácie a osvetlenia, strechy, ústredného kúrenia a vykurovacích telies či obnovy sociálneho zariadenia, zdravotechniky a inžinierskych sietí.

Ako Kujnisch povedal, v najbližších dňoch sa plánuje stretnúť s dodávateľom prác. Vyučovanie telesnej a športovej výchovy sa bude počas vykonávania stavebných prác v letných mesiacoch realizovať na multifunkčnom ihrisku. "V týchto zimných mesiacoch to bude komplikovanejšie, ale žiaci sa môžu venovať aj rôznym zimným športom,“ uzavrel s tým, že miestnu ZŠ navštevuje 222 detí.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
08.11.2016
Novú telocvičňu vybudovali zastrešením átria
Telocvičňu koncom októbra slávnostne otvoril starosta mestskej časti Bratislava-Ružinov Dušan Pekár.
viac
20.05.2022
Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na ZŠ Komenského takmer za 2 mil. eur
Mesto Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na Základnej škole (ZŠ) Komenského takmer za dva milióny eur.
viac
20.06.2022
Dubnická radnica zrekonštruuje za 353 000 eur školské ihrisko ZŠ s MŠ P. Demitru
V Dubnici nad Váhom začali s rekonštrukciou školského ihriska Základnej školy s materskou školou Pavla Demitru. Škola je poslednou z troch dubnických škôl, na ktorej samospráva realizuje kompletnú rekonštrukciu školského športoviska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %