Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
12.06.2019 08:10

Talenty si prevzali ocenenia v Delovej bašte na hrade Matúša Čáka


Ilustračná snímka z ocenenia.


Za dosiahnuté výsledky vo vedomostných, záujmovo-umeleckých a športových súťažiach boli už po pätnástykrát ocenení žiaci základných i stredných škôl v Trenčianskom kraji. Všetkým talentom zablahoželal aj trenčiansky župan.


Úspechy žiakov základných a stredných škôl na poli vedomostných olympiád, športových súťaží či v umeleckom smere sa i tento rok rozhodol oceniť Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v spolupráci s Okresným úradom v Trenčíne. Podujatie s príznačným názvom Talent Trenčianskeho kraja 2019 sa počas stredy 12. júna2019 nieslo v príjemnej slávnostnej atmosfére. Ocenenie si talentovaní žiaci spolu s pedagógmi prevzali v priestoroch Delovej bašty Trenčianskeho hradu z rúk predsedu TSK Jaroslava Bašku a prednostu Okresného úradu v Trenčíne Jozefa Stopku, ktorý je zároveň aj poslancom krajského parlamentu. „Veľmi si vážim prácu všetkých ocenených, ale aj ich pedagógov, ktorí svoju činnosť vykonávajú nad rámec štúdia či pracovných povinností. Sú vzorom pre svojich spolužiakov a myslím, že takéto talenty si zaslúžia ocenenie za svoju snahu. Majú v sebe výnimočnosť a za to im patrí naša vďaka,“ povedal trenčiansky župan.

Oceňovania talentov na Trenčianskom hrade sa zúčastnil aj rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne a zároveň poslanec Zastupiteľstva TSK Jozef Habánik. Prehľad všetkých ocenených nájdete v priloženom dokumente.

Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2016
Tridsiatka študentov zložila skúšku dospelosti na Trenčianskom hrade
Študenti 5. ročníka Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Jilemnického ulici v Trenčíne sa praktickú časť skúšky dospelosti v odbore hotelová akadémia rozhodli zložiť netradičným spôsobom v dobových kostýmoch v historických priestoroch dominanty krajského mesta.
viac
29.09.2018
Piaty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja
Stalo sa už peknou tradíciou, že v prvom októbrovom týždni Trenčianska župa na jeden deň umožní verejnosti nahliadnuť nielen do svojich priestorov, ale aj kompetencií samosprávy, v rámci ktorých vykonáva a zabezpečuje svoju činnosť, a to atraktívnou a zaujímavou formou.
viac
19.03.2019
Rekonštrukcia administratívnej budovy na Trenčianskom hrade napreduje
Rekonštrukčné práce na dvoch významných projektoch na Trenčianskom hrade pokračujú podľa plánu. Podľa harmonogramu pokračujú aj práce na sprístupnení Južného opevnenia. Presvedčiť sa o tom prišiel osobne priamo na hrad v pondelok 18. marca 2019 aj trenčiansky župan Jaroslav Baška.
viac
15.06.2020
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu na tri mesiace strašidlá
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu počas najbližších troch mesiacov strašidlá. Unikátna expozícia strašidiel českého autora Aleša Drašnara má na Slovensku premiéru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %