Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
10.11.2017 12:43

Svätomartinský víkend v regióne


Pozvánka.


Svätomartinské dni, Cestovateľský festival Cestou necestou, Chute malých Karpát, Historická prehliadka Modry, Bibliotéka či obľúbená lokalizačná hra „Objavuj poklady bratislavského regiónu“. Druhý novembrový víkend v bratislavskom regióne je tu pre vás.


„Objavuj poklady bratislavského regiónu sa aj tento rok teší širokému záujmu verejnosti. Najúspešnejší pátrači budú vyžrebovaní 12. decembra. Šancu vyhrať má však každý, kto sa do súťaže zapojí, výhercov žrebujeme každý štvrtok,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Vo štvrtok zaháji Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism druhý týždeň v hľadaní pokladov v lokalizačnej hre „Objavuj poklady bratislavského regiónu“. Škriatkovia prezradia polohu ďalších 20 lokalít. Na hľadanie pokladov stačí mať stiahnutú mobilnú aplikáciu Bratislava Region, zapnúť GPS a lokalizovať sa pri skrytom poklade. Posledné miesta ukrytých pokladov spoznáme 7.decembra. Viac informácií nájdete na www.objavujpoklady.sk.

 

Vo štvrtok sa začal v bratislavskej Inchebe najväčší knižný veľtrh BIBLIOTÉKA. Okrem tisícok knižných titulov rôznych žánrov je pripravený aj bohatý program na siedmych pódiách pre deti i dospelých, novinkou je Luxusná knižnica s unikátnym dielom Sixtínska kaplnka. Výstavy potrvajú do nedele 12. novembra.

Bratislavské Staré Mesto predstaví tradičné  Svätomartinské dni. Slávnostné otvorenie sa bude konať v piatok o 15. hodine na Primaciálnom námestí. V sobotu od 14. hodine sa  bude podávať pečený vôl za symbolickú sumu. Výťažok z predaja poputuje na charitatívne účely. Svoje celoročné úsilie, výsledky umu vinárov, ale aj tohoročnej prírody predstavia vinári z Rače, Nového Mesta, Vajnôr a Devína.

 

Desiaty cyklus cestovateľského festivalu Cestou necestou zavíta do Bratislavy už tento víkend! Počas štyroch dní predstaví 40 cestovateľských prezentácii, ktoré zachytávajú 63 krajín sveta. Festival odštartuje v piatok o 17. hodine v Dome kultúry Ružinov a zavŕši svoje prezentácie v pondelok v Café Berlinka  o 20. hodine prezentáciou – Šialený mesiac v Južnej Amerike.

31 vinárstiev, desiatka reštaurácii či mnoho umeleckých výstav v sobotu zaplaví malokarpatský región. „Chute Malých Karpát“ otvoria svoje brány v sobotu o 10. hodine a otvorené zostanú až do 22. hodiny. Návštevníci majú možnosť spoznať kultúru malokarpatského regiónu formou výstav fotografií, obrazov, či iných umeleckých predmetov alebo hudobných vystúpení.

Historická prehliadka Modry začne v sobotu na Dolnej ulici pred cintorínom o 10. hodine.  Prehliadka nesie názov „Dominanty a pamiatky mesta Modra“ a pôjde po stopách osobností či pamätihodností tohto mesta.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Začiatok novembra v bratislavskom regióne
Skrátený pracovný týždeň vystrieda blížiaci sa víkend nabitý podujatiami.
viac
08.11.2017
V piatok začnú v Bratislave obľúbené Svätomartinské dni
Svätomartinské dni, ktoré spájajú staromestské Martinské hody so Sviatkom mladého vína, sa budú konať od piatka 10. novembra do nedele 12. novembra na Rudnayovom námestí, Primaciálnom námestí a v Zichyho paláci. Súčasťou trojdňového programu bude aj viacero aktivít a predstavení pre deti.
viac
23.11.2017
Stropkovské dni medu označujú aj ako národný sviatok včelárstva
Mestečko na severovýchode sa v dňoch 24. a 25. novembra už po jedenástykrát stane centrom včelárstva na Slovensku. Obľúbené Dni medu sa v Stropkove konajú od roku 2007 a u laickej i odbornej verejnosti sa tešia veľkej obľube.
viac
30.11.2017
Čo prinesie prvý adventný víkend v regióne
Prvý decembrový víkend v Bratislavskom regióne ovládnu podujatia so sviatočnou atmosférou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %