Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.06.2017 02:32

Svätojánske noci na Liptove


Pozvánka.


Liptov sa už dnes prenesie do minulých stáročí a jeho dolinami sa opäť ozve neobľúbené Na panské! Tentoraz však nepôjde o hrdlačenie na poliach, ale o populárne Svätojánske noci. Počas dvoch dní sa dedinka Liptovský Ján stane centrom zábavy, športu aj domovom rozprávkových bytostí.


Pandúrov vídať už len v starých filmoch, ale dne možno návštevníci Liptova nejakých spolu so zemepánmi uvidia. A to na podujatí Svätojánske noci, ktoré je spojené aj s otvorením letnej sezóny v turistami vyhľadávanom Liptovskom Jáne.

Piatkový program sa začína o 16. hodine živou pozvánkou na koči a pokračuje rôznymi vystúpeniami, obľúbeným lampášikovým sprievodom, zapálením Svätojánskeho ohňa a program ukončí zábava s diskotékou do skorých ranných hodín.

„Naša dedina je obľúbená pre jej prírodné danosti. Preto nám aj tento rok pomôžu jaskyniarik, turistík a minerálik, ktorí v piatok otvoria letnú turistickú sezónu sprístupnením jaskynných chodieb, turistických chodníkov a 14 minerálnych a termálnych prameňov, ktoré sa nachádzajú v katastri obce Liptovský Ján,“ informuje starosta obce Juraj Filo.

V sobotu návštevníkov zaujme tradičný jarmok, ale aj florbalových turnaj žiakov ZŠ či kynologická show. Na svoje si prídu aj deti, ktoré si budú môcť vyskúšať Svätojánsky chodníček. Dobrodružná výprava rozprávkovým lesom začne v sobotu 24. 6. 2017 o 10. hodine pri Kadi. „Na deti čaká množstvo rozprávkových bytostí a aktivít, otestujú si svoju šikovnosť a užijú si čas v prírode. Okrem toho bude pre ne pripravených veľa súťaží, hier a tvorivé dielne,“ povedala Lucia Melnová, manažérka strediska Liptovský Ján.

Sobota večer bude patriť prehliadke talentov aj vystúpeniam zahraničných súborov. „Liptovský Ján má z pohľadu turizmu významné miesto v rámci celého regiónu Liptov. Okrem toho, že je to druhá najnavštevovanejšia obec po Demänovskej Doline, je miestom kde to žije skutočne po celý rok. V zime prichádzajú lyžiari, v mimosezónach najmä seniori, mladé pári, firemní klienti aj matky s najmenšími ratolesťami a v hlavnej letnej sezóne obec dýcha pravou prázdninovou atmosférou a je plná rodín s deťmi, ktoré trávia voľné dni aktívne,“ ozrejmila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Jánske ohne sa chystajú páliť túto sobotu, presne na Jána, aj v Čutkovskej doline. Neďaleko Koliby u dobrého pastiera, po západe slnka, čaká záujemcov pálenie vatry so sprievodným programom. V termálnom srdci Liptova v Bešeňovej zase zaujme Svätojánska noc saunových rituálov, ktorá potrvá až do rána.

 

 

 

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2017
Veľká noc na Liptove
Sviatky jari sú tu už čoskoro a na Liptove si návštevníci môžu užiť na jednom mieste zimnú atmosféru s lyžovačkou aj tropické teplo.
viac
06.06.2017
Na Liptove otvoria letnú kúpeľnú sezónu
Leto sa blíži aj do jediných liptovských kúpeľov s liečivou minerálnou vodou. Už v piatok 9. júna 2017 symbolicky odomknú letnú kúpeľnú sezónu na Liptove. Otvorenie bude spojené so zábavou pre všetky vekové kategórie a vstup na podujatie je bezplatný.
viac
18.07.2017
Liptovfest s rekordom v lyžičkovom tanci
LIPTOVFEST – festival dobrej zábavy, jedla a zážitkov je tu už o niekoľko dní (21. - 22. 7. 2017) na novom mieste, v Tatrapolise pri Tatralandii. Liptáci sa na ňom pokúsia vytvoriť Slovenský rekord v lyžičkovom tanci.
viac
21.07.2017
Na Liptove postavia plť
Dedinka Lúčky známa liečivými kúpeľmi oslavuje 730 rokov od prvej písomnej zmienky. Pri tejto príležitosti obec pripravila od piatku do nedele zaujímavý program s názvom Lúčanské letné hry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %