Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
23.02.2018 06:06

Duslo podporí dostavbu cyklotrasy do areálu firmy sumou 60-tis. eur


Ilustračná snímka: mesto Šaľa


Spoločnosť Duslo Šaľa podporí výstavbu cyklotrasy smerujúcej zo šalianskej mestskej časti Veča do areálu Dusla sumou 60-tis. eur. Podľa generálneho riaditeľa Petra Bláhu chemička zamestnáva zhruba 2100 ľudí najmä zo Šale a blízkeho okolia.


Cyklotrasu je potrebné podporiť aj preto, že ju budú využívať ľudia smerujúci do zamestnania.

 Na výstavbu cyklotrasy získalo mesto Šaľa nenávratný finančný príspevok z eurofondov. Z celkovej výšky oprávnených nákladov 1,187 milióna eur financuje Európska únia 1,127 milióna eur, zvyšných 60 000 eur tvorí spolufinancovanie mesta. Rovnako vysokú sumu poskytne na výstavbu cyklotrasy Duslo.       

„Táto finančná pomoc nám umožní použiť peniaze, ktoré už mesto vyčlenilo na spolufinancovanie, na iné účely. Mestskému zastupiteľstvu predložíme náš úmysel vybudovať exteriérové ihrisko na Základnej škole J. Murgaša v Šali,“ povedal primátor Jozef Belický.       

Výstavba úseku dlhého viac ako 4,5 kilometra by sa mala začať v máji. Povedie po ceste prvej a tretej triedy v šalianskej mestskej časti Veča, končiť bude pred priemyselným areálom spoločnosti Duslo Šaľa. Cyklisti by ju mali začať využívať na jeseň tohto roka. Mesto má podľa slov primátora jasnú predstavu aj o jej pokračovaní. Verejnosti predstavilo vizualizáciu II. etapy cyklotrasy, ktorá by zahŕňala aj rekonštrukciu predstaničného priestoru v Šali. Vynovený predstaničný priestor ráta aj so stojiskami pre odkladanie bicyklov či s 279 parkovacími miestami. Tretia etapa cyklotrasy by mala riešiť prepojenie Dusla a stanice cyklochodníkmi.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2020
Zapotôčky a mestský park prepojí cyklotrasa
Sídlisko Zapôtočky a mestský park v Prievidzi prepojí cyklotrasa. S jej výstavbou začali stavbári v týchto dňoch. Na prvú etapu cyklochodníka za viac ako 1,5 milióna eur, ktorý povedie do susedných Bojníc, získala prievidzská samospráva financie z fondov Európskej únie.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
02.06.2023
Šaľa vybuduje novú vnútromestskú cyklotrasu
V Šali vznikne nová vnútromestská cyklotrasa. Mesto na jej výstavbu získalo finančný príspevok z Plánu obnovy SR na vybudovanie cyklotrás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %