Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.04.2019 04:35

Šumiac a Telgárt čaká zmena


Pohľad na účastníkov stretnutia - ilustračná snímka


Starostovia, podnikatelia a obyvatelia zo Šumiacu a Telgártu spoločne diskutovali so zástupcami Rozvojovej agentúry B SKa pracovníkmi Oblastnej organizácie CR Región Horehronie o možnostiach rozvoja a zatraktívnenia časti regiónu pod Kráľovou hoľou pre cestovný ruch.


Základnou myšlienkou spoločného participatívneho stretnutia bolo vzájomné oboznámenie sa s aktuálnou situáciou a hľadanie riešení v oblasti mobility návštevníka, turistickej infraštruktúry, doplnkových programov, ubytovacích kapacít, či marketingových aktivít. Počas stretnutia bola predstavená koordinátorka rozvoja území na hranici krajov, čo je novovytvorená pracovná pozícia v Rozvojovej agentúre BBSK. Jej úlohou bude zastrešovať rôzne rozvojové aktivity a spolupracovať so samosprávami a miestnymi podnikateľmi na odstraňovaní bariér rozvoja hraničných regiónov kraja.

Zástupcovia oboch obcí vyjadrili záujem o spoluprácu a všetci zúčastnení privítali podporu rozvoja  zo strany Banskobystrického samosprávneho kraja ako aj Štátnej ochrany prírody (ŠOP) - Správy národného parku Slovenský raj a Správy národného parku Nízke Tatry. Počas spoločnej diskusie bolo spomenutých niekoľko zaujímavých nápadov na zatraktívnenie regiónu a niektoré z nich by sa mali zrealizovať už v blízkej dobe.  Návštevníci regiónu Horehronie by sa mohli tešiť na nové náučné chodníky, cyklotrasy, kvalitné cyklomapy, informačné tabule a smerovníky k miestnym turistickým cieľom, zaujímavé ponuky výletov a podujatí.  Ďalším zaujímavým projektom, ktorý vrelo privítali zástupcovia oboch obcí bolo aj zriadenie nového turisticko-informačné centra, ktoré by nasledovalo úspešný príklad fungujúceho Infocentra Regiónu Horehronie v Bystrej.

„Teším sa, že sme na dnešnom stretnutí medzi týmito obcami odštartovali novú spoluprácu a vzájomnú koordináciu. Obce Šumiac a Telgárt majú skvelé doposiaľ nevyužité možnosti pre rozvoj cestovného ruchu. Nachádzajú sa na unikátnom území, kde sa stretávajú tri národné parky (Nízke Tatry, Slovenský raj a Muránska planina) pod Kráľovou hoľou“, uviedol Ondrej Lunter, predseda správnej rady Rozvojovej agentúry BBSK, n. o.

Autor: (ts-región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2018
Na stretnutí v Podkylave sa starostovia zabávali, no najmä diskutovali
Začiatkom septembra sa dovedna 66 starostov ZMO, región JE Jaslovské Bohunice v stretlo opäť (ako je už tradíciou) v Agropenzióne Adam v rázovitej kopaničiarskej obci Podkylave, aby si pripomenuli výročie prijatia Zákona o obecnom zriadení č. 369/1990 Zb (6. 9. 1990).
viac
30.05.2019
Otvorenie E-BIKE sezóny na Kráľovej Holi
Výstup na Kráľovu hoľu e-bikom sa v Šumiaci stáva tradíciou. Dokazuje to už tretia úspešne začínajúca sezóna požičovne E-biky pod Kráľovou hoľou.
viac
03.06.2021
Nadupané otvorenie e-bike sezóny na Horehroní je za dverami
V sobotu 5. júna 2021 milovníci hôr a cyklistiky „na baterku“ spolu s hlavným organizátorom podujatia E-biky pod Kráľovu hoľou absolvujú dve atraktívne cyklotrasy v okolí Šumiaca. Jedna z nich povedie na vrchol Kráľovej hole. Spoločne tak odštartujú dlho očakávanú cyklistickú sezónu na Horehroní.
viac
06.09.2021
Druhé vydanie Turistického atlasu Slovenska pokrstia priamo na Kráľovej holi
Slávnostné uvedenie atlasu do života bude spojené so 4. ročníkom VKÚ výstupu na Kráľovu hoľu v druhý septembrový víkend. Unikátne výhľady z najlepšieho výhľadového vrcholu Slovenska a zúčastnenie sa na výnimočnom krste legendárneho kartografického diela, môže zažiť každý.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %